Dag 11. Zaterdag 7 juli 2012

DSCF3673_resizeWater om ons heen en tranen in de ogen.

We hebben geen wekker gezet, maar half 9 zijn we klaar wakker en doen de gordijnen open. Het is mistig buiten dus weinig te zien.

In het buffetrestaurant, waar het ontbijt genuttigd kan worden is het erg druk. Het kost wat moeite om een tafeltje te vinden, maar het lukt. We overwegen wat we vandaag zullen doen en besluiten  om de middag in de sauna te gaan doorbrengen. Echter, om 14:00 uur is er nog een bijeenkomst voor Nederlandstaligen waarin verteld gaat worden hoe het ontschepen in Amsterdam gaat gebeuren. Dat komt dan weer niet zo handig uit qua timing.

We gaan nog even langs de winkels en kopen een schaalmodel van de boot en kijken nog eens naar al die foto’s die gemaakt zijn door Costa, maar kopen er geen meer.

FB_IMG_13416616667827468-1_resizeIn onze kajuit lezen we nog wat en gebruiken nog wat tijd op het internet. Op de tv is het verhaal van het ontschepen al in het Duits te volgen en we zien daardoor geen redenen meer om nog naar die bijeenkomst in de middag te gaan. Voor we het weten, is het al weer tijd voor de lunch. Dit keer doen we het grill-buffet. Hamburgertje, frietjes…..

Als we nog even buiten over het dek lopen, schijnt de zon inmiddels, maar staat er wel een frisse wind. Toch, als we achter op het schip komen en uit de wind staan, voelt het heerlijk warm aan. We besluiten onze plannen te wijzigen en halen wat te lezen om op een lekker plekje op het dek te gaan liggen. Na ruim een uur komen er wat wolken en diverse mensen om ons heen, slaan een deken om zich heen of gaan weg. Toch komt de zon weer lekker terug en we maken ons nu eerder zorgen om te verbranden dan dat we het koud hebben.

20120706_222921_resizeAan het einde van de middag gaan we maar eens uit de zon en even in de schaduw op ons eigen balkon zitten. We realiseren dat het laatste diner er aan zit te komen. In de hut lagen enquêtes over het verblijf en als je die inlevert, loot je mee voor een gratis cruise. In de verhalen over het ontschepen is gevraagd of je “excellent” wilt aankruisen als je geen klachten over dat punt hebt. De computer zou eigenlijk alleen die punten tellen om te beoordelen of alles goed verloopt. Er is ook ruimte om opmerkingen te plaatsen of personen te noemen die je extra een compliment wilt geven. Wij hebben daar onze serveersters ook zeker genoemd.

Bij het avondeten geeft Jeroen nog wat informatie over Amsterdam aan onze Oostenrijkse buurvrouwen. Ze zijn er erg blij mee. Het diner verloopt als een normale avond tot op het einde weer het licht dooft en de obers ons vaarwel zwaaien met kaarsen in hun handen op de muziek Andrea Bocelli: “Time to Say Goodbye”. Het voelt behoorlijk emotioneel aan, want we zouden nog graag blijven. En de medewerkers hier hebben ook een plekje in ons hart veroverd.

We gaan de koffers inpakken want die moeten straks voor 1 uur buiten de hut staan. In de uitleg is met klem verteld te zorgen dat je nog kleren voor de volgende dag uit je koffer houdt want het is meermaals voorgekomen dat mensen in pyjama, of met handdoeken om, van boord moesten. Dit werd gestaafd met een foto, maar of ze je dan echt met handdoeken om van boord sturen…..

Morgen moeten we al om 8 uur uit de hut zijn omdat dan reeds begonnen wordt deze voor de nieuwe gasten voor te bereiden. Die komen al weer vanaf 13:00 aan boord. Wij hebben labels voor de koffers gekregen die bruin zijn en straks lezen we hoe laat we ons dan moeten melden voor het ontschepen. Dat gaat in groepen omdat anders niet te overzien is hoe mensen hun bagage terug vinden.

DSCF3839_resizeStraks nog even aan de bar wat drinken en dan op tijd naar bed. Morgen helaas weer terug, maar met een geweldige ervaring rijker.

Morgen of anders maandag zullen we nog wat informatie publiceren die misschien handig is voor wie overweegt een cruise te gaan doen, of gewoon nieuwsgierig is naar hoe bepaalde dingen gaan.

Bij deze bedankt voor het lezen.

2 thoughts on “Dag 11. Zaterdag 7 juli 2012

 1. Ed en Willem schreef:

  Mannen, wij hadden een zonnige roze zaterdag in Haarlem. Geen Amsterdam maar wel aardig en gemoedelijk. Voor jullie dadelijk welkom thuis.

 2. Simon en MArkina schreef:

  Hoi Jeroen en Co.
  Met heel veel plezier hebben we jullie dagelijkse verslagen gelezen.
  We kunnen ons voorstellen dat jullie met weemoed het schip en de “bekende” bemanningsleden gaan verlaten, maar wel met een geweldige ervaring in jullie bagage. We hebben het gevoel gekregen dat er nog wel meerdere cruises zullen volgen. In ieder geval alvast welkom thuis.
  Groeten Simon en Markina.

Comments are closed.