Dag 4. Zaterdag 30 juni 2012

DSCF3088_resizeRelax!

Om negen uur worden we wakker van de wekker. Dat is de eerste keer dat die ons wakker moet maken, maar we waren dan ook laat gaan slapen.

De wekker staat vanwege het ontbijt ingesteld. We zitten vandaag de hele dag op zee onderweg naar de Noordkaap, of beter gezegd het plaatsje Honningsvag. Daar komen we morgen pas aan.

We gaan naar dek 9 voor het ontbijt en na het ontbijt lopen we naar buiten om even lekker van de zeelucht te genieten. Even na 11 uur klinkt de scheepshoorn ten teken dat we de poolcirkel zijn gepasseerd. Aan stuurboord zien we wel wat rotsen, maar de afstand is groot en het is niet geheel helder. Uit de wind staan we lekker in de zon en daarom willen we naar ons balkon om daar verder van te genieten. Eerst willen we nog even een loopje over het dek maken en we besluiten om via dek 2 terug te gaan. Op dek 2 willen we namelijk even een informatie/boekingszuil raadplegen over de 4D bioscoop. We treffen echter 2 keer een zuil aan die wegens printproblemen niet verder komt dan deze melding. Dan maar verder naar de achterkant van het schip in de hoop een werkende tegen te komen.

We lopen door de “winkelstraat” en komen daar een stel tegen die we in Amsterdam in de terminal en later al eens aan de bar hadden gesproken. We raken weer aan de praat en besluiten er koffie en thee bij te nemen. Dat loopt al snel uit op een gesprek van ongeveer 2 uur.

We besluiten nu toch nog even naar onze hut te gaan om voor de lunch nog even van het balkon te kunnen genieten.

Voor de lunch gaan we voor de eerste keer naar het grill buffet en nemen hamburgers, gegrilde kip  en friet. Op dek 9 hebben de meeste buffetten hetzelfde, maar enkele hebben een ander assortiment. Bij het zwembad van dek 9 staat een Paella buffet opgesteld  en is een ijssculptuur te bewonderen met de maker erbij.

Na de lunch gaan we weer lekker buiten op ons balkon zitten, wat nog lekker in t-shirt te doen is. We komen nu lekker aan lezen toe. Jeroen een boek en Co werkt een achterstand van Computertotaal weg.  Het begint rond kwart over 3 fris te worden en we gaan binnen even aan het internet.

We besluiten om de 4D bioscoop te proberen (we hadden een zuil ontdekt die werkte). Met het idee dat om 16:00 de engelse versie zou draaien, beginnen we op het touchscreen de bestelprocedure te starten. Oeps, de film begint al om 15:40 en dat is……..over enkele minuten (aan de andere kant van het schip)

DSCF3108_resizeWe klikken snel op kopen en alles lijkt goed te gaan, maar wel traag dus worden we wat onrustig. Dan zegt de machine klaar te zijn en krijgen we onze costa-card terug, maar geen tickets. Ondertussen is het wel aanvangstijd dus maar gewoon snel erheen.

Bij de ingang staat een groepje mensen in gesprek met de man van de filmzaal en we onderbreken even snel met kort de uitleg dat we de net begonnen show hebben besteld en betaald, maar geen tickets. De man brengt ons snel naar binnen en houdt even onze kaart in. De film is een wilde rit door een kolenmijn in 3D met bewegende stoelen en allerlei andere effecten. Hij duurt ongeveer 15 minuten. Toch nog even een “kermisattractie”.

Het diner is vanavond het Captains diner. De goede man staat bij de ingang en zegt in het Italiaans gedag. De bediening is extra chique gekleed en de meeste mensen hebben de dresscode gala gevolgd. Wij zien er wel netjes uit, maar pak met stropdas hebben we niet meegenomen. Gelukkig niet de enige uitzonderingen en we worden ook niet geweigerd.

In tegenstelling tot andere dagen, krijgen we nu geen harde kaft met de menukaart aangereikt, maar ligt een opgerolde menukaart met strikje erom op ons bord.  We hebben heerlijk gegeten:

Dun gesneden geroosterde kalfslende, geserveerd met salade, ewe kaas en eierdressing

Ossenstaartboullion

Pasta met pestosaus

Eendenborst, geglazeerd met honing en geserveerd met zoetzure bloemkool en Berny aardappelen

En ieder een ander nagerecht: Co ijs en Jeroen pana cotta met chocoladesaus.

Na het diner genieten we weer van de zon op ons balkon. Hij is net weer doorgebroken en voelt nog lekker aan.

Het is 10 uur en we gaan naar de bar voor weer een nieuwe proef uit de drankenkaart. Het wordt de 007 bekende Martini (shaken, not stured), maar dat vinden we stuken minder. Opfrissen dan maar met een Limoncelo. En dan nog maar eentje toe: Jeroen een Rossini en Co een Belini. Wat zullen wij slapen vannacht.

DSCF3113_resizeWe gaan nog even naar het bovendek buiten. Het is al kwart over 12 en het lijkt volkomen midden op de dag wat licht aangaat. Links een laaghangende zon en rechts de kust van Noorwegen. Eigenlijk te mooi om te gaan slapen. In de today van tomorrow staat dat morgen mogelijk de wifi verstoord kan zijn. Mogelijk volgt ons volgende verslag dan later.

One thought on “Dag 4. Zaterdag 30 juni 2012

  1. Ed en Willem schreef:

    Captains diner: alles op sjiek. Veel mooie matrozen in uniform of valt dat tegen? Grapje hoor. Maar met Sail Amsterdam is het wel een fraai gezicht. Wij houden het op de Canal Parade.
    Tot jullie volgend bericht.

Comments are closed.