Tweede zeedag

20140804_131151_resizeDinsdag 5 augustus 2014

In de nacht van maandag op dinsdag gaat de klok een uur vooruit. We hebben dus een kortere nacht en we besluiten daarom gewoon lekker uit te slapen en het ontbijt over te slaan. Omdat het gisteren allemaal wat uitgelopen was, hebben we het verslag nog niet afgemaakt en dat doen we als eerste. Als we het willen plaatsen, krijgen we geen verbinding met internet. Dan maar later plaatsen.

We gaan lekker op het dek bij het zwembad aan de bar zitten. Het is niet zonnig, maar de temperatuur is lekker en de wind niet te koel. Het is lekker druk met mensen.

Zoals gewoon is op het schip gaat om 12 uur de scheepstoeter af en dus kunnen we gaan lunchen. We gaan meteen want om 13:00 uur moeten we bij de spa zijn voor onze massage. We gaan nu eens kijken bij het grill-restaurant. Hamburger, kipburger, frieten en nog veel meer, dus de borden komen wel redelijk gevuld. Toch willen we daarna nog even in het buffetrestaurant kijken en daar nemen we toch nog wat lekkers tot ons.

20140804_000010_resizeOp het laatste moment raken we nog in gesprek met mensen die we de eerste avond bij het diner hadden gesproken en dus moeten we ons nog enigszins haasten om op tijd te zijn voor de massage. In onze hut kleden we ons om en gaan in zwembroek en badjas op de nieuwe Costa-slippers naar de spa voor de massage. Die duurt 50 minuten en we worden heerlijk gemasseerd met warme olie. Daarna krijgen we een potje kruidenthee en een glas water. Na de thee gaan we de sauna in, gebruiken de (in ons pakket inbegrepen) zonnehemel, genieten van het bubbelbad om zo tussen vier en half 5 weer naar onze hut te gaan. Het internet lukt na enige tijd wel en we plaatsen ons verslag van gisteren.

Via andere gasten en de dames van de massage hebben we ondertussen begrepen dat de eerste tenderbootjes de vorige dag met veel ruwere zee te maken hadden dan toen wij naar het schip gebracht werden. Het was zelfs zo heftig dat sommige mensen bang waren, het water naar binnen sloeg en meerdere mensen moesten overgeven. Het probleem met Bornholm is dat het schip bij ruwe zee niet veilig de haven in of uit kan varen. Het moest daarom op tijd weer buiten de haven liggen en het komt ook wel vaker voor dat de bestemming om die redenen overgeslagen moet worden.

Door de sauna hebben we nog wat dorst gekregen en dit keer gaan we op het achterdek zitten. De zon probeert enigszins door te breken maar dat lukt nog niet helemaal.

20140803_232053_resizeHalf 7, tijd voor het diner. Op weer naar het Samsara restaurant waar we als eerste zijn. Tafeltje bij het raam en bestellen maar. Dit keer kozen we voor het hoofdgerecht voor kalfsvlees met jus…. Bleken gehaktballen te zijn, maar prima van smaak. Zoals ook de rest weer. Tja, we vallen in herhaling misschien, maar het is gewoon zo.

Na het eten lekker wat lezen op de kamer en straks….. Ja u weet het al.

3 thoughts on “Tweede zeedag

 1. Ed en Willem schreef:

  Nou mannen, niet al te veel kilo’s bijkomen. Maar ja, vakantie is ook genieten.
  Groet.

 2. Kees & Brian schreef:

  Toch weer vergeten een visje te bestellen!

 3. Ger Bouwhuis schreef:

  Zit er een sport school op de boot want als je zoveel blijft eten moet het er ook weer af.

Comments are closed.