Abu Dhabi en Ferrari world

Woensdag 13 december 2017

Net voor de wekker van 7 uur zijn we wakker. We zijn weer ruim op tijd op ons verzamelpunt. Ruim voor de aangegeven tijd krijgen we ons nummer en gaan we van boord. In de terminal krijgen we eerst ons paspoort terug, gaan daarna door de paspoort controle en vervolgens door de security check. Het kost wat tijd maar dan kunnen we door naar onze bus……je. Op deze cruise zijn niet veel jonge mensen dus de combinatie van stadstour met een themapark is slechts voor een kleine groep. We zijn met 16 personen exclusief gids en chauffeur.

Tijdens het wachten op de laatste gasten gaat Klaus even het raam aan de buitenkant schoonmaken. De gids vraagt vervolgens de chauffeur ook dat bij alle ramen te doen.

We beginnen met de rondrit door de stad met enkele foto stops. De volgende stop is de moskee en dan 4 uur in Ferrari world.

In de tour door de stad zien we o.a. vele wolkenkrabbers, een chique 7 sterrenhotel en het paleis van de sultan. Jammer dat de zon vaak ongunstig staat en het enigszins heiig is. Maar we genieten van het uitzicht.

Dan komen we bij de Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan moskee. Deze naam gaan we niet meer herhalen! We besteden daar een uur en zijn onder de indruk van deze moskee die weer heel anders is. Ook hier weer een grote kroonluchter maar deze is van murano glas. De sjeik wilde voor deze moskee de allerbeste materialen van ovet de hele wereld bij elkaar brengen. Kristal uit Oostenrijk, marmer uit Italië en Griekenland, goud uit eigen land, etc.

Hierna gaan we naar Ferrari World. We krijgen zelfs 3 fast passes. Het is echter zo rustig dat we die niet echt nodig hebben.

We gaan als eerste naar de snelste rollercoaster ter wereld (300 km/h), maar daar wacht Co een teleurstelling. Hij moet proefzitten en het lijkt te lukken maar uiteindelijk wil de beugel niet sluiten vanwege de stevige bovenbenen. Dat belooft niet veel goeds. Hij stapt uit en wacht tot Jeroen terug is.

Daarna gaan ze naar de Flying Aces, een andere rollercoaster en gelukkig, dat lukt wel. Hoewel deze niet zo snel is, is deze wel heftiger door de bochten inclusief het over de kop gaan. En met maar liefst 2 wereldrecords: de steilste drop en de hoogste looping ter wereld. Ook de volgende achtbanen lukken gewoon. Tussentijds eten we wat en bezoeken nog andere attracties. Het wordt uiteindelijk toch een geslaagd uitje.

Onderweg terug maakt de chauffeur nog even een heen-en-weertje over een brug die over het plaatselijke formule 1 circuit  bevindt. Er scheuren een aantal racewagens over het parcours wat leuk is om te zien. Eigenlijk mag hij deze manoeuvre niet maken. Extraatje dus.

Mooi op tijd op het schip voor het diner. Eerst even opfrissen en dan naar boven. Daar zijn meerdere obers nieuwsgierig naar onze belevenissen in Ferrari world. En paar willen daar ook een keer naar toe. We beloven morgen en plattegrond mee te nemen. Drankje van de ober is vanavond: Remy Martin.

Vannacht varen we voor het laatst. Vanaf morgen ligt het schip enkele dagen in Dubai. Vrijdagavond gaan wij van het schip af. Als we er aan toe komen, zetten we in het weekend nog wat video’s online van de twee beste rollercoasters van Ferrari World. Maar we hebben nog twee dagen te gaan.

2 thoughts on “Abu Dhabi en Ferrari world

  1. Henk schreef:

    Gaaf hoor die achtbanen. Ik ben fan. Helaas heb ik deze gave achtbanen nog niet gedaan.

  2. Ed en Willem schreef:

    Mannen, de hoeveelste beer/knuffel,is dit wel niet?
    Alcohol alleen op de boot denk ik en niet aan wal? Ziet er trouwens overal rustig uit. Fijne laatste dagen.

Comments are closed.