Dubai dag 2; scheuren door de woestijn

Vrijdag 15 december 2017

Iets voor 6 uur zijn we wakker en bereiden ons voor op onze laatste excursie, met een Four Wheel Drive door de woestijn.
Er zijn niet veel mensen die vandaag nog mee gaan. Drie wagens staan klaar en in elke gaan 6 passagiers. Als we allemaal ingestapt zijn, gaan we rijden. Onderweg rijden we even het terrein van een kamelen racebaan op. Er zijn veel kamelen te zien en er is zelfs een Camel Hospital. Het duurt ongeveer een uur voordat we bij het Dubai Desert Conservation Reserve zijn. Daar moeten we even uitstappen en laten de chauffeurs de banden enigszins leeg lopen. Dat is belangrijk voor een goed grip op het zand.

Dan gaan we het park in en het eerste stuk is over een brede, vrij vlakke baan. Onderweg komen we een paar hertjes tegen en zien sporen in het zand. Maar dan gaat het echt beginnen. We gaan van het pad af en rijden achter elkaar aan over de duintoppen. Het is net een hevige achtbaan maar nog net zonder looping. We worden lekker door elkaar geschud en na enige tijd maken we een stop om foto’s te kunnen maken en een drankje te nemen. Frisdrank wel te verstaan. Het uitzicht is prachtig en na enige tijd gaat de rit weer verder. Er rijdt een extra auto mee met daarin de baas van de organisatie die deze excursies uitvoert. In geval van nood, als een wagen niet verder zou kunnen, kunnen de passagiers overstappen. Maar gelukkig is dat niet nodig.

Dan stoppen we bij een horeca gelegenheid, aangekleed als bedoeïenenkamp, en krijgen we Arabische koffie en dadels aangeboden. Tevens de mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Er zijn ook kamelen waar je mee op de foto kunt, maar dat doen we niet. We gaan al snel ook weer verder en zien onderweg nog wat hertjes en een wit dier met flinke hoorns waarvan we niet weten wat het precies is. Buiten het Reserve worden de banden weer opgepompt. Daar is een speciaal parkeerterrein voor. Dan rest ons de rit naar het schip waar we tegen 12 uur aankomen.

Eerst naar de hut om de schoenen te legen op ons balkon en de broeken en sokken uit te kloppen. Fijn dat we tot 3 uur over de hut kunnen beschikken. We kunnen dus ook even douchen. Daarna gaan we voor de laatste lunch op het schip. Wat een service dat we dit keer zo lang aan boord kunnen blijven en ook kunnen eten.

Na de lunch gaan we nog even op bed liggen en van ons balkon genieten. We waren vroeg op en onze vlucht gaat pas tegen 2 uur vannacht. Ruim voor 3 uur verlaten we onze hut en gaan met de laptop op het dek op 9 zitten. Daar werken we ons verslag van gisteren af. Daarna nog een drankje bij de bar beneden waar we Aafje en Agaath weer tegen komen en om kwart voor 6 staan we bij het restaurant voor het diner, maar vreemd genoeg is er geen ober te zien. Jeroen pakt de Diario di Bordo (het dagelijkse krantje met informatie, waaronder de openingstijden) en dan zien we dat ze vandaag pas om half 7 open gaan. Dus nog maar even hangen op dek 10 met uitzicht op de wolkenkrabbers.

Na het diner volgt een reeks aan afscheid nemen. Na ruim 3 weken gaan we toch wel wat mensen missen. Niet alleen van Costa maar ook enkele gasten die we hebben leren kennen. Zover nodig worden nog adresgegevens uitgewisseld en dan iets na 9 uur verlaten we het schip definitief. We halen onze koffers op en lopen naar de taxistandplaats. In iets meer dan een half uur rijdt deze ons naar de luchthaven en daar zijn we zo vroeg dat we voorlopig nog niet in kunnen checken. Niet zoals bij KLM op Schiphol dat je al vanaf het begin van de dag voor alle vluchten terecht kunt. Als we dan mogen, staan we erg lang in de rij want de voorgaande vlucht van Air France is nog lang niet afgehandeld. Ook bij de veiligheidscheck is het vreselijk druk. Hier is het vrijdag-zaterdag weekend en vanwege de komende kerst/nieuwjaar gaan veel mensen op reis.

De vlucht verloopt zeer voorspoedig en we komen bijna een half uur eerder aan dan gepland. Om iets na 6 uur staan we bij de bagageband en de koffers komen al snel. We ontdekken dat de eerste trein voor ons pas om kwart over 7 van Schiphol vertrekt en dat we dan ook nog over moeten stappen op Sloterdijk. Iets voor half 9 staan we oog in oog met ons meisje thuis, ook wel blij weer thuis te zijn en een geweldige herinnering rijker aan deze geslaagde vakantie.

Bij deze onze dank voor het lezen en de reacties. Tevens onze dank aan Ed Molenaar voor het oppassen. Hieronder nog een paar video’s. Die van Ferrari World zijn ondertussen ook in het bericht daarover geplaatst.