Katakolon

Maandag 27 november 2017

Vlak voordat we gaan slapen, zien we achter ons aan de horizon dat het onweert. Niet lang daarna haalt het ons in. Het klinkt anders dan boven land, namelijk met een veel diepere bas.

Als we wakker worden, draait het schip heel langzaam en varen we heel rustig de haven van Katakolon in.

Na het ontbijt gaan we even het dek op om Katakolon vanaf een afstand te bekijken. Daarna naar de hut om de camera’s te halen. We verlaten het schip en maken heel wat foto’s van het schip. Deze haven is daar uitermate geschikt voor. We zijn dan ook niet de enigen en Jeroen wordt weer gevraagd om even een groepje op de foto te zetten. Die zijn uitermate enthousiast over het resultaat.

Katakolon is een klein plaatsje en we lopen daar een kleine 2 uur rond. Zoals vaak in Griekse plaatsen, komen we een aantal katten tegen. Op één plek zit een hele groep waarvan er een paar niet goed uit zien. Dat doet ons dan wel pijn.

Ondertussen is er steeds meer blauwe lucht als we tegen 12 uur terug lopen naar het schip. Nog maar paar foto’s maken met meer zonlicht.

Na de lunch gaan we naar het achterdek. Daar uit de wind in de zon is het goed uit te houden dus gaan we even heerlijk op een ligbed liggen.

Half 2 gaan we naar de hut want dan schuift er een grote wolk voor de zon die zo groot is dat het wel lang gaat duren voordat de zon zich weer laat zien. We bereiden ons voor om naar de sauna te gaan.

In de sauna komen we we een Italiaanse man tegen die heel uitgebreid in het Italiaans vertelt dat de sauna niet functioneert. Hij vindt 70 graden veel te koud. Het is inderdaad niet erg warm maar met nog een paar scheppen water op de kachel, komt het zweet toch wel los. Na de sauna in de whirlpool en dat rondje herhalen we nog een keer.

Half 4 zijn we weer terug in de cabine. Nemen wat te drinken uit de minibar en om vier uur zwaaien we Katakolon vaarwel. De zee is ruwer dan bij aankomst dus we schommelen enigszins op weg naar Piraeus. Dat is de stop om Athene te bezoeken, maar dat hebben wij niet gepland.

Tijdens het diner hebben we via Messenger contact met Mojan, de barman die wij kennen en die nu op de Costa Luminosa werkt. Morgen liggen we in dezelfde haven en hopen we elkaar even te ontmoeten. Terwijl we heen en weer chatten, merkt Jeroen op dat naast ons in de verte een cruiseschip lijkt te varen. We denken dat het de Luminosa is en als Jeroen een website weet te vinden waarop aangegeven is waar de diverse schepen zich bevinden, blijkt dat ook het geval te zijn.

Het diner zelf is weer uitstekend met vandaag o.a. uiensoep en kalkoenrollade en na het diner gaan we nog even de camera halen om de Luminosa te fotograferen. Dat lukt wel op een manier die leuk is als herinnering, maar niet als foto voor een verslag.

Verslag afmaken en aan de bar. Je hebt nu eenmaal van die routines.