Zeedag 1

Zondag 26 november 2017

Gisteravond aan de bar bleek barman Andy opeens te zijn overgeplaatst naar een ander schip. Jammer, want het was wel een gezellig figuur. Het is voor het personeel ook even wennen in de nieuwe samenstelling. De twee Spaanse gitaristen zijn er gelukkig wel weer, met toepasselijke muziek voor bij de cocktail.

Op de tv kwamen we toevallig BVN tegen. Weerman Peter Kuipers Munneke wijst op een lagedrukgebied bij midden Italië. Dat hebben we gemerkt, want het schip had aardig wat deining in de nacht. Maar op bed hebben wij daar meestal geen last van gelukkig.

Als we om 8 uur wakker worden is de zee alweer kalm. De kapitein heeft vannacht waarschijnlijk de turbo aangezet om snel door de depressie heen te komen, want bij het ontbijt varen we al langs het eilandje van de vulkaan Stromboli. Leuk om te zien dat er zelfs twee dorpjes zijn onderaan de vulkaan. Dan woon je nog eens op een bijzondere plek! We ontbijten vandaag in het Club restaurant op dek 10 en nemen daar een omelet en de pannenkoekjes.

Met het mooie uitzicht maken we daarna een wandelingetje over het dek. Het leuke van dit schip is dat je op meerdere dekken helemaal van voor naar achteren kunt doorlopen. Het is best lekker buiten: bewolkt, weinig wind en een graad of 19. Een t-shirt volstaat.

Om 10 uur moeten we ons melden in het theater voor een face to face met de Israëlische immigratie officieren. De rij lijkt lang, maar binnen een half uur zijn we al klaar en hebben we een gestempelde visumkaart gekregen voor ons bezoek aan Eilat en Jeruzalem volgende week.

We nemen een drankje aan de bar en gaan dan even de winkeltjes verkennen. Co tikt meteen twee nieuwe polo shirts op de kop. Als we terug zijn in de hut komt het schip aan bij de Straat van Messina. Daarvoor komt ook een loods aan boord. Het is namelijk een smalle zeestraat met veel veerboten in de vaart.

Dan is het alweer tijd om te lunchen. Die nemen we zoals gebruikelijk bij het buffet restaurant op dek 9. Tijdens het eten krijgen we de vulkaan Etna in zicht, met besneeuwde krater. Het schip buigt hier oostwaarts af richting Griekenland, langs de “grote teen” van Italië.

Om 2 uur hebben we onze eerste afspraak in de Spa. We krijgen een Lemon & Ginger scrub, gevolgd door een massage. Heerlijk ontspannen en met een perzikzacht huidje gaan we een uurtje later weer terug naar de kamer.

We relaxen nog een beetje, nemen een koffie en een cola aan de bar en maken een praatje met de Nederlandstalige host aan boord, Wim. Dan is het alweer tijd om ons aan te kleden voor de eerste gala avond van deze cruise. De pakken en stropdassen kunnen uit de kast. In het restaurant krijgen we weer een heerlijk menu voorgeschoteld, met dit keer een malse en perfect gebakken biefstuk als hoofdgerecht. Knap om dat zo goed te bereiden voor zoveel mensen tegelijk. Na afloop krijgen we weer wat extra drankjes van de ober: espresso, cola en een Ballantines. De supervisor van het restaurant neemt afscheid van ons. Morgen mag hij na een extra lang contract van 11 maanden naar huis. Daar heb je dan wel zin in, kunnen we ons voorstellen.

Straks weer naar de bar voor een paar cocktails. En morgen komen we dan aan in Katakolon, Griekenland. Helaas gaat de klok een uur vooruit vannacht dus we hebben een uurtje minder.

2 thoughts on “Zeedag 1

  1. Henk schreef:

    Jullie zijn alweer lekker ingeburgerd zo te lezen. Geniet er van en op tijd naar bed. Je hebt 1 uurtje minder.

  2. Ed en Willem schreef:

    Lijkt me een behoorlijk luxe schip. Betere temperatuur dan bij ons. Genieten mannen.

Comments are closed.