Savona

Vrijdag 24 november 2017

We worden om 7.30 uur wakker in het hotel in Milaan. Het ontbijtbuffet in het restaurant beneden is erg uitgebreid. Eieren worden naar wens “live” gebakken.

Om 9.30 uur checken we uit en lopen we naar de terminal van het vliegveld. Daar moeten we bij uitgang 7 verzamelen voor de bus naar Savona. Er is nog niemand te zien van Costa. Buiten bij de bushalte staat een Duitse vrouw met bagage. Zij gaat ook naar de Costa Mediterranea. Ook zij heeft nog niemand van de organisatie gezien. Er komen na verloop van tijd steeds meer passagiers bij, ook voor de Costa Favolosa. Na een uur komt er dan eindelijk een medewerkster van Costa. We moeten allemaal nog wachten op de bussen, zegt ze. De eerste bus die aan komt rijden is bedoeld voor de Costa Favolosa. Wij vragen of we mee mogen als er nog plek over is, omdat we geen koffers mee hebben. Dat blijkt uiteindelijk te lukken en om 11.30 uur rijden we dan eindelijk weg uit Milaan.

We rijden via een andere route naar Savona dan we gewend zijn. Vliegveld Malpensa ligt een stuk westelijker dan vliegveld Linate. We rijden nu o.a. langs Novara met zijn bijzondere hoge koepelkerk. Na een korte sanitaire stop komen we in de buurt van de Ligurische kust. Dit stuk van de route herkennen we weer. Om 14.15 uur rijden we de haven van Savona binnen, waar ons schip ligt te wachten.

Met onze Perla Diamante status van de Costa Club kunnen we in de terminal alle rijen passeren en direct naar de paspoort controle en de security check doorlopen. Dat is dan weer een voordeel van trouwe klant zijn. Het paspoort wordt ingenomen gedurende de hele reis voor het inklaren van het schip in alle havens.

We lopen meteen naar onze suite op dek 5, waar alle reisinformatie klaar ligt die we nu nodig hebben. De suite is niet super groot, maar wel mooi. De badkamer en het balkon zijn daarentegen lekker ruim.

We gaan eerst nog even wat lunchen op dek 9. Daar worden we bij het bar station aangesproken door barman Ericsson. Hij was ingeseind door barvrouw Susan om goed voor ons te zorgen deze reis. Grappig dat we hem al meteen treffen.

Daarna lopen we een klein rondje over het schip. De gangen lopen hier wat anders dan we gewend zijn. Maar goed, we hebben 3 weken om het allemaal uit te vogelen. Bij de Tourdesk boeken we de excursie voor morgen om naar een andere. De tour naar het meer van Bracciano gaat alleen in het Frans en het Spaans. We gaan nu naar Tarquinia met een Duitse gids.

Terug in de hut ontmoeten we onze butler Dave. We vragen of hij het bed wil reorganiseren naar een tweepersoonsbed en om de minibar te voorzien van water en cola light. Dat is allemaal geen probleem. Daarnaast hebben we nog een cabin steward Byron, voor het dagelijkse onderhoud.

We trekken de fles prosecco open die voor ons klaar staat en proosten op een goede vakantie. Bij de informatie zit ook een piraten protocol, voor het stuk in de Rode Zee… Ze zijn op alles voorbereid en staan dan 24 uur per dag in contact met de autoriteiten aan land.

Om 17.00 uur komt de oproep voor de safety drill. Die is voor ons inmiddels gesneden koek. Getrouw lopen we met onze zwemvesten naar ons verzamelpunt en luisteren de informatie. Het verloopt allemaal vlotjes.

Vanaf 18.00 uur kunnen we naar ons diner in het Club Restaurant op de 10e etage. Dit kleinere restaurant is nu exclusief voor gasten in suites. Er is geen tafelschikking, maar we krijgen een mooi tafeltje aan het raam, waar we het vertrek van het schip goed kunnen zien. Onze obers Luis en Mark verzorgen alles prima. De menukaart biedt een ruime keuze uit (vanavond) Ligurische gerechten. Het kaasplankje wordt uitgeserveerd op serviesgoed van Versace (zie de foto). Helaas is het servies sinds de bouw van het schip niet meer compleet, zodat niet alle gangen op dit servies kunnen worden gebracht. Na het toetje biedt ober Luis ons een likeurtje aan, een Amaro. Hij belooft ons elke avond een andere aan te bieden na het diner. We zullen zien!

Bij terugkomst in de hut heeft cabin steward Byron het bed zojuist op orde gebracht en de koffers staan er gelukkig ook weer. Die pakken we snel uit en dan gaan we straks nog even een cocktailtje aan de bar drinken.

2 thoughts on “Savona

  1. Ineke schreef:

    Mijn eerste reactie bij de hut was, wat ongezellig die bedden! Gelukkig is dat al verholpen. En met die cocktailtjes in het vooruitzicht….. deze reis wordt weer een topper.

  2. Ed en Willem schreef:

    Mooie eetzall. De knuffels meegenomen van huis? Wel zo vertrouwd. We hopen dat de piraten in de Rode Zee een vrije dag hebben. Lijkt ons schitterend vanaf het balkon door het Suezkanaal varen. Wij kennen het alleen van met de bus er overheen.
    Groet

Comments are closed.