Volmaakte rust; Zeedag 7; derde van blok van 4

Donderdag 7 december 2017

Tegen acht uur worden we wakker en ruim voor 9 uur zitten we aan het ontbijt in het Clubrestaurant. We grappen even dat we present zijn want de manager weet ons altijd precies op te noemen wanneer we niet zijn wezen eten voor ontbijt en/of lunch.

Na het ontbijt lopen we weer onze rondjes op het dek. Er staat een stevige wind dus in 1 richting is het stevig doorzetten, maar daarentegen….. Omdat er niet veel mensen rond lopen vandaag en we dus stevig door kunnen lopen, zijn we een stuk sneller vandaag. Onze 10 rondjes zijn in 50 minuten volbracht. De telefoon geeft een snelheid van 5,4 kilometer per uur aan over 4,6 kilometer.

Tijd om op ons balkon te gaan lezen. Daar hebben we geen last van de wind en de temperatuur is goed. De krant is binnengekomen op de tablet en we lezen dat er veel gedoe is om Trump en Jeruzalem. Het voelt goed dat wij daar al geweest zijn, want het is afwachten of hierdoor geen gedonder ontstaat daar, wat een bezoek in de weg zouden staan. Van onze buurvrouw Anneke krijgen we een bericht dat het reisadvies voor Israel is aangepast.

Dan is de klok ondertussen al weer doorgelopen naar lunchtijd. Weer in het clubrestaurant en als we weg gaan grapt Jeroen naar de manager dat we vanavond het diner in het buffetrestaurant gaan doen. De manager begrijpt dat Jeroen een grapje maakt en vertelt ons dat ze ons graag zien komen. Hij grapt dan weer dat als we niet voor diner komen, hij niet kan slapen. Nou, hoe welkom kun je je voelen?

We gaan na het eten, afgesloten met een Crodino als toegift van Luis, onze ober, nog even een Cola halen bij Francis. Tijdens onze lunch had ober Mark al weer de grap gemaakt dat Francis ons wel zou missen bij de lunch.

De volgende stap is naar de fotoshop. We hebben wat foto’s van ons laten maken en gaan even kijken hoe die geworden zijn. We zijn best tevreden, maar gaan aan het einde van de cruise pas kijken welke foto’s we zullen kopen. Bij afname van meerdere foto’s krijg je namelijk korting. Dan gaan we ook nog even buiten kijken op hetzelfde dek, dek 3. Daar staan achterop twee beveiligers en langs het schip zijn brandspuiten voorbereid om eventuele piraten weg te spuiten. We hebben vernomen dat er ook twee scherpschutters aan boord zijn.

Om twee uur zitten we weer op ons balkon dat nu grotendeels in de zon ligt. Door de koers die we nu varen, zullen we vanaf ons balkon de zon onder zien gaan. En ja, dan is het al weer tijd voor diner. Maar vandaag heerlijk kunnen lezen, iets waar we thuis eigenlijk nooit echt tijd voor vrijmaken maar nu van kunnen genieten. We hebben ondertussen ook een uitnodiging binnen voor de Wine Tasting, morgenmiddag om vier uur.

Het diner is weer naar wens. Met name dit keer is het toetje een aangename verrassing, The lost knights met vanille saus. De smaak doet een beetje denken aan de Griekse Galaktaboureko. Vannacht gaat de klok voor de derde en laatste keer een uur vooruit. Maar daar denken we nog maar even niet aan. We zien wel hoe laat we morgen wakker worden. Maar nu eerst…….. En dan Buona Notte.

3 thoughts on “Volmaakte rust; Zeedag 7; derde van blok van 4

  1. Ed en Willem schreef:

    In Nederland gaat het ook volmaakt door: weer opstaan met regen. Geniet ervan mannen.

  2. Anneke schreef:

    Niet zo eng doen Jeroen, haha. Ik geniet van jullie verslagen. Wat een reis

  3. Henk schreef:

    Handig zo’n buurvrouw die aan jullie denkt

Comments are closed.