Wijn en spijs; Zeedag 8; vierde van blok van 4

Vrijdag 8 december 2017

We doen het vandaag weer uiterst rustig aan. Eerst lekker uitslapen en dan een ontbijtje op dek 9. Wel maken we weer keurig onze 10 rondjes op dek 10. Vandaag in een record tijd van 48 minuten. De conditie van Co gaat lekker vooruit.

Het zonnetje is er weer bij vandaag en er staat wat minder wind. Op het balkon is er een ideaal klimaat voor het lezen van een boekje.

Voor je het weet is het alweer lunchtijd. Die doen we snel en matig bij het buffet op dek 9, want we willen eigenlijk weer snel terug in onze boeken duiken.

Het schip is ondertussen voor een groot deel Jemen voorbij gevaren en aan de andere zijde laten we Afrika achter ons. We varen straks de Indische Oceaan op, en vervolgen de route in noordoostelijke richting naar Oman.

Plotseling worden we opgeschrikt door een paar regendruppels. Dat hadden we niet verwacht. Als het wat serieuzer gaat regenen, gaan we naar binnen om onze hoofdstukken af te maken. Daarna kleden we ons snel aan, want om 4 uur is er de wijnproeverij van de Costa Club. Op eerdere reizen hebben we die uitnodiging afgeslagen, maar dit keer willen we er eens gaan kijken.

We krijgen twee witte wijnen en twee rode wijnen te proeven, uit verschillende streken van Italië. Per wijn wordt een uitleg gegeven van de oorsprong, achtergrond, serveer suggesties, et cetera. We eindigen met een sprankelende Ferrari wijn uit de bergen van Trentino. De glazen gaan wat voller dan verwacht, dus bij het diner straks, moeten we maar wat rustiger aan doen met onze rosé…

Met enigszins rode gezichten van de zon en de wijn verschijnen we in restaurant Medusa. De menukaart lijkt in eerste instantie weinig keuze te bieden met gerechten die ons aanstaan. Maar wat er na het afstrepen overblijft, bevalt zo goed dat we het voorgerecht (een uientaartje) nog een tweede keer bestellen op suggestie van onze ober. En opnieuw krijgen we ieder twee toetjes met chocolade voorgeschoteld. Het is weer een hele kluif vanavond… Bij de kaas zet de ober er nog een bordje gesneden kiwi bij en voor bij de chocolade krijgen we een Hennesey cognac geserveerd. Dat past er inderdaad goed bij. Na afloop gaan we even op de foto met obers Mark en Luis.

Hoewel we al veel alcohol op hebben vandaag, gaan we zo toch nog maar even naar de bar voor een drankje. Morgen weer vaste grond aan de voeten. En onze eerste excursie in Oman.

One thought on “Wijn en spijs; Zeedag 8; vierde van blok van 4

  1. Anneke schreef:

    Wat een straf zo’n toetje

Comments are closed.