Zeedag 2

Donderdag 30 november 2017

Als we vanmorgen de gordijnen open doen, belooft het een stralende dag te worden. We zien een strakblauwe lucht en de temperatuur voelt ook weer iets warmer aan. We hebben een beetje uitgeslapen, omdat we gisteravond wat langer in de bar zijn blijven zitten. We hadden een gezellig gesprek met Klaus uit Duitsland, die deze cruise met zijn ouders maakt. Gelukkig kunnen we wel Engels met hem praten, dat gaat ons toch iets makkelijker af dan Duits.

We zijn nog op tijd genoeg om boven in het Club restaurant te ontbijten. Daarna zetten we onze zeedag-training in. Die begint iets makkelijker, omdat we al op dek 10 zitten en dus niet met de trap omhoog hoeven. Het jogging pad is op dek 11, maar hier op dek 10 is eigenlijk ruimte genoeg om rond te wandelen. Het voordeel is dat deze ronde veel langer is, omdat je (bijna) de hele lengte van het schip kunt gebruiken. We lopen 10 rondjes en de stappenteller van Co geeft aan dat we daarmee 4,6 km in 55 minuten hebben afgelegd. Dat is wel even mooi zo. Co houdt het prima vol, ondanks dat hij nog steeds herstellende is van zijn operatie in oktober. Op dek 9 nemen we een cola, koffie en water en gaan dan even relaxen op ons balkon met een boekje erbij.

Gisteravond tijdens het diner viel het ons op dat we bij vertrek van Kreta de verkeerde kant op leken te varen. Volgens de GPS gingen we westwaarts om Kreta heen. Dat lijkt dan niet logisch als je naar het zuidoosten moet, richting het Suez kanaal. Er zal vast een reden voor zijn geweest. Inmiddels varen we weer oostwaarts, ten zuiden van Kreta, langs de kust van Libië en Egypte. Gelukkig wel op veilige afstand.

Bij de lunch halen we een colaatje bij het bar-station van Francis. Die hadden we gisteren al even gesproken. We herkenden elkaar wel van gezicht, maar weten geen van drieën meer precies van welke cruise. In ieder geval heeft hij nu al meteen onze namen onthouden, dus dat is makkelijk.

Na de lunch is het alweer snel tijd voor onze tweede Spa behandeling deze cruise: een bamboe massage. Sandra en Catherine zijn opnieuw onze therapeuten. Na de massage lopen we over het buitendek terug naar de trap. Het geeft een heerlijk gevoel dat je nu weer in je korte broek en je t-shirtje buiten kunt lopen. December lijkt opeens maanden ver weg te zijn.

Bij terugkomst in de hut blijkt de zon lekker op ons balkon te schijnen. We gaan daar nog even verder lezen en eten een appeltje van de fruitmand.

Als je denkt dat je het rustig hebt op zo’n zeedag, dan vergis je je, want om 5 uur staat de volgende afspraak op het programma. De Costa Club VIP Cocktail, met het voorstellen van de kapitein, Giacomo Longo, en zijn management. Hoewel we ondertussen wel weten hoe dit gaat, kleden we ons toch om in onze kostuums en gaan naar het theater op dek 2. Een fotograaf strikt ons onderweg nog voor een foto, die uitloopt op een complete fotoshoot. Van de week eens kijken of er een leuk plaatje bij zit.

Na de cocktail party nemen we nog een colaatje aan de bar en dan is het etenstijd. Vandaag valt vooral het hoofdgerecht goed in de smaak, prime rib beef, met als digestief een Brancamenta.

Morgen staat er NIETS op het programma, heerlijk….! Eens kijken of we dan al het Suez kanaal zullen gaan bereiken. Nu nog een cocktailtje aan de bar en dan Buona Notte!