Zeedag 3

Vrijdag 1 december 2017

Na bijna 9 uur slapen worden we wakker. Te laat om te ontbijten in het Clubrestaurant, maar wel met een strakblauwe hemel. Gelukkig is het buffetrestaurant nog wel open en daar gaan we dan ontbijten.

Even terug naar gisteravond, nadat we het verslag hadden gepubliceerd:

Op weg naar de bar gingen we over dek 3 in plaats van 2. Daarbij passeerden we de wijnbar. Nou ja, passeerden…. We werden gespot door Francis (zie verslag van gisteren) die ‘s avonds achter de bar van de wijnbar staat. Tja, dan loop je niet snel door en maak je even een praatje. Hij wilde ons een goede Rosé laten proeven dus met de billen op de krukken.

Daarna alsnog door naar de Lobby bar, meestal door ons Atrium bar genoemd waar we de rest van onze drankjes voor die avond hebben genoten. Klaus was er ook weer dus we hadden weer genoeg te praten.

Toen we weer in de hut aankwamen en de Diario di Bordo ( het dagelijkse blaadje met informatie voor de komende dag) aantroffen, bleek dat we vandaag nog niet door het Suezkanaal zullen gaan. We komen vanavond rond 22:00 uur aan bij onze aanlegplaats waar vandaan we om 3 uur komende nacht het Suezkanaal op zullen gaan.

Maar nu terug naar vandaag.
Na ons ontbijt gaan we het dek weer op om net als gisteren 10 rondes te lopen en weer doen we daar ongeveer 55 minuten over. Het dek loopt aardig vol met mensen die in de zon gaan liggen bakken. Na ronde 10 gaan we nog een rondje maar gaan daarbij wat hogere dekdelen op om wat foto’s te kunnen maken.

Dan is het tijd om naar de hut te gaan en lekker te gaan lezen op het balkon. Hier geen zon, maar de temperatuur is goed en het uitzicht uitstekend. Zeezicht. Voor je het weet is het al weer tijd voor de lunch. Tegen onze gewoontes in gaan we toch maar weer eens lunchen in het Clubrestaurant. Gisteren werd al opgemerkt dat ze ons bij de lunch gemist hadden, dus tja dan vandaag maar een keertje daar. We genieten o.a. van een heerlijke biefstuk.

Na de lunch op naar ons balkon, maar nog even een blikje Cola halen bij Francis op zijn lunchstekkie. Hard werken als passagier op zo’n schip. Op ons balkon gaan we weer verder lezen. Jeroen in een boek en Co heeft voor deze cruise een boek op de tablet gezet via de postcodeloterij-prijs. Het lezen op de tablet bevalt hem wel. Ondertussen wordt het wel enigszins bewolkt, maar nog steeds lekker buiten.

Vanavond is het kledingsadvies wit. Dus zo nog even omkleden en dan gaan we al weer dineren. Er is een uitnodiging binnen gekomen voor morgen voor de rondleiding door de keuken en morgen is ook de algemene Costa Club Cocktail party. Daarbij wordt een foto gemaakt die ons dan door Costa wordt aangeboden. De kapitein wordt daar in gemonteerd. Het belooft morgen nog een drukke dag te worden.

Tijdens het diner worden we, middels een sms van Vodafone, verwelkomd in Egypte. De lichtjes daarvan zijn vanaf onze plek in het restaurant te zien. Het drankje van vandaag is Bacardi bruine rum. Na weer een geslaagd diner, gaan we over het dek naar de achterkant van het schip om daar af te dalen naar de etage van onze hut.

2 thoughts on “Zeedag 3

  1. Ed en Willem schreef:

    Na al die drankjes nog een slaapmutsje?

  2. Jacco en johan schreef:

    Leuk om de blogs te lezen. Het vriest trouwens in Nederland

Comments are closed.