Zeedag 5; eerste van blok van 4

Dinsdag 5 december 2017

Tegen 7 uur worden we wakker, maar dat vinden we toch wat te vroeg dus draaien we ons om en worden voor de tweede keer wakker tegen 8 uur. Rituelen, je kent het wel en dan naar het ontbijt in het club-restaurant. Daar hebben we wel wat gespreksstof naar aanleiding van onze excursie gisteren. Ze hadden ons al bij het diner gemist.

Na het ontbijt gaan we weer 10 rondjes over dek 10. Het is behoorlijk warm dus ook het zweet kiest ervoor naar buiten te gaan. Na onze 10 rondjes, weer ongeveer 55 minuten verder, dalen we af naar de tourdesk om ons aan te melden voor de rondleiding over het schip. In de informatie staat dat we daarbij geen foto’s mogen maken, maar wij hadden ondertussen vernomen dat dat alleen op de brug zou zijn. Dus maar even navragen.

We hoeven niet in de rij bij de tourdesk want de Nederlandstalige gastheer Wim wenkt ons dat we het formulier bij hem in kunnen leveren. Meteen vragen we even hoe het nu zit met dat fotograferen. Na enige navraag, blijkt dat de hele tour geen foto’s gemaakt mogen worden. Jammer, maar omdat je sinds jaren weer eens op de brug mag kijken, willen we toch mee. Dus schrijven we in en gaan daarna naar onze hut.

We vragen of Wim ook weet waarom we van Aqaba eerst een heel eind terug gevaren zijn om daarna weer richting Aqaba te varen, maar aan de andere kant van de golf van Aqaba. Hij legt uit dat we eerst naar internationale wateren moeten voordat we het gebied van Israel in mogen. Zoiets vermoedden we al, maar we waren niet zeker. Het voelt toch raar dat je eigenlijk gewoon in korte tijd naar de andere kant had kunnen varen. Wim vraagt of we naar de speciale High Tea party komen. We willen ons daar nog niet op vastleggen, maar houden die mogelijkheid open. Dan gaan we naar de hut.

Het verslag van gisteren was bijna klaar omdat we dat in etappes gisteren tussendoor op de telefoon al hadden gedaan, maar we moeten nog een selectie maken uit de vele foto’s die we gemaakt hebben. Dat valt niet mee en uiteindelijk zijn het er wat meer geworden dan we aanvankelijk van plan waren. We publiceren ons verslag en dan is het al weer tijd voor de lunch.

Vandaag lunchen we in het buffet restaurant en halen we de drankjes weer bij Francis. Hij ziet Co al in de verte aankomen en pakt snel 2 blikjes uit de koeling zodat hij die meteen kan overhandigen. Maar wel even een kort gesprekje natuurlijk. Er zijn geen wachtenden dus dat kan.

Na de lunch dan tijd om op ons balkon in de schaduw te lezen. Het is er heerlijk. We besluiten om naar de Tea-party te gaan dus even voor 4 uur verlaten we de hut en gaan naar dek 1, theater Isolabella. De thee wordt daar uitgeserveerd en er is een lang buffet met allerlei hapjes. De belangstelling is groot dus de zaal zit behoorlijk vol.

Het schiet al weer op, zo’n dag. Nog een uurtje en dan is het dinertijd. We lopen nog even langs de shop met alle foto’s die tijdens de cruise gemaakt worden en dan gaan we naar de hut waar we het eerste deel van het verslag schrijven.

Als we in de dinerzaal komen, zijn de gordijnen gesloten. Omdat we nu door het gebied varen dat een piraten risico heeft, doen ze voor de veiligheid ‘s avonds de gordijnen dicht. Wij hebben in Katakolon al een piraatje aan boord gehaald. Het diner is, saai maar waar, weer heerlijk en vandaag is het surprise-drankje Limoncello. Salute!

Terug naar de hut en zo naar de bar, maar dat weten jullie natuurlijk al.

2 thoughts on “Zeedag 5; eerste van blok van 4

  1. Henk schreef:

    Blijven genieten.

  2. Anneke schreef:

    Pfff wat een opgave weer….. zoveel moeten .

Comments are closed.