Onderweg naar Buenos Aires

Dinsdag 11 december 2018

Gisteravond konden we bij het diner wel merken dat er al aardig wat mensen van boord gegaan zijn in Rio. Deze cruise kon je boeken tot Rio of Buenos Aires. We horen dat er ruim 700 mensen van boord gegaan zijn en ietsmeer dan 300 aan boord gekomen zijn. Die maken slechts een reis van 3 dagen naar Buenos Aires want daarna is het schip gecharterd door, wat wij begrijpen,een school of een paar scholen en zullen vele tieners het personeel bezig gaan houden. Maar goed, wij hebben nog twee heerlijke zeedagen te gaan en het idee dat we er dan af moeten wordt iets dragelijker met het idee anders in een schoolreisje te verzeilen.

We hebben ons verslag over Rio de Janeiro gisteravond geschreven en de foto’s geselecteerd, maar het internet is niet vooruit te branden, dus sluiten we af en gaan naar de bar. Morgen maar weer proberen. Aan de bar hoeven we niet meer te bestellen. Ondanks de drukte staan opeens de BBC’s weer klaar en we spreken weer gezellig met Carlo en Ed die we vrijwel elke avond ook hier aan de bar treffen.

Na ons bezoek aan de Atriumbar gaan we nog even naar de Grand bar. Daar werkt Susan en we bestellen bij haar nog wat drankjes voor we gaan slapen. Ze maakt altijd even tijd voor een praatje dus dat maakt het heel gezellig.

Als we in de hut terug komen, proberen we nog of het internet al wat beter loopt en dat blijkt het geval te zijn. Dus we gaan uploaden. Niet heel snel, maar het gaat vrij redelijk door. Hierdoor is het we wat laat geworden voor we gaan slapen, maar we hebben toch geen wekker nodig.

Hoewel we vandaag wat laat opstaan, kunnen we nog ontbijten in het restaurant op dek 3 waar een beperkt buffet is, maar van de menukaart lekkere dingen te bestellen zijn. Daar kiezen we vandaag weer een keer voor.

Daarna weer getrouw onze rondjes lopen op het dek, ruim 5,5kilometer in een uur, om de kilo’s een beetje te beperken. Het is weer zonnig en warm dus vocht verliezen we ook genoeg. Op het jogging parcours is het ook rustiger dan de afgelopen dagen dus we kunnen lekker doorlopen zonder al teveel blokkades.

Dan is er nog tijd over om te lezen voor we naar boven gaan voor de lunch. Ook hier is te merken dat er minder mensen aan boord zijn. Een plekje vinden is geen enkel probleem. Keuze zat. We vervolgen de dag zoals een zeedag voor ons hoort te zijn met Spa en lezen. Wel met het besef dat we morgen nog zo’n heerlijke dag kunnen beleven en dan overmorgen ons stekkie hier moeten verlaten om nog twee nachten in Buenos Aires in een hotel te overnachten.

Komende nacht hebben we weer een uurtje extra. Voor Rio moesten we de klok een uur vooruit zetten. En nu gaan we wederom een uur terug voor Buenos Aires. Lekker hoor.

2 thoughts on “Onderweg naar Buenos Aires

  1. Ton maijke schreef:

    Jullie hebben weer een mooie reis gehad, weer leuk om het met jullie mee te genieten.nog een paar dagen genieten maar .groetjes Ton en Marijke .

  2. Aafje schreef:

    Costa Mam Aafje heeft jullie verslag gelezen,voor mij weer genieten,deze cruise gemaakt 3 jaar geleden.
    Het mooiste komt nog Argentinië Geniet er van ,zeker in het tanga gebeuren.lieve groeten Aafje

Comments are closed.