Grand Turk. English Point Beach

Vrijdag 29 november 2019

Als we vanmorgen wakker worden, vaart het schip langs de kust van Grand Turk, één van de Turks- en Caicoseilanden. Even later leggen we aan bij de pier, wat we vanaf ons balkon kunnen volgen. Het voelt nog een beetje frisjes aan met 24 graden 😉, maar het belooft een prachtige dag te worden. Onze geboekte kajak excursie gaat niet door vanwege onvoldoende deelnemers, dus we hebben de dag nu aan onszelf.

We gaan ontbijten in het Club restaurant en zien daar dat het hele schip vannacht in de kerstversiering is gezet. Dat hebben ze snel gedaan! Beneden in de Atrium bar staat ook al een fikse kerstboom.

Tijdens het ontbijt zien we een ander cruiseschip naderen, de Carnival Magic. Als we uitgegeten zijn, gaan we de aankomst daarvan even bekijken vanaf dek 11. Het schip komt aan de andere kant van de pier te liggen, dus heel dicht naast ons. Zo dichtbij, dat we in gesprek raken met een dame aan de overkant. Ze is verbaasd te horen dat we helemaal uit Venetië hierheen gekomen zijn, met een cruise van drie weken.

In 1962 landde de capsule in de buurt van Grand Turk

Dan gaan we van boord en lopen eerst even door het Cruise center, om wat te shoppen. Hier zien we ook een tentoonstelling over astronaut John Glenn, die in 1962 vlakbij Grand Turk in de oceaan landde met zijn Friendship 7 capsule. Het origineel van deze capsule staat in een museum in Washington, een replica is hier te zien bij de toegang naar het vliegveld.

We lopen verder het strand op, waar steeds meer mensen een plekje zoeken om te genieten van het mooie weer en het warme heldere zeewater. Ook veel leden van de bemanning benutten de mogelijkheid om zo dichtbij het strand op te kunnen gaan. Bij een strandbar zoeken we wat schaduw op en nemen een verfrissend colaatje.

Voor de lunch gaan we terug aan boord. De strandbar biedt namelijk niet veel bijzonders en heeft behoorlijk hoge prijzen. Daarna gaat we wat rusten op ons balkon en kan Co een stukje verder lezen in zijn boek.

Grand Turk dankt zijn naam aan het “turkse” hoedje van deze cactus

Dan is het toch nog even tijd voor wat actie. We gaan een wandeling maken naar een strandje, wat hier een half uur vandaan ligt: English Point Beach. Volgens één van de theorieën zou Columbus hier in 1492 voor het eerst voet aan wal hebben gezet in de Nieuwe Wereld.

De kust is er wat rotsig en daarom kunnen we hier een klein beetje aan wildlife spotten doen. We zien wat minuscule visjes en slakjes in de poeltjes tussen de rotsen en verderop zien we een krab over het strand lopen. Deze blijkt een beetje verlegen om op de foto te gaan en schuilt snel onder een rots. We proberen er een paar kiekjes van te nemen en laten hem dan verder met rust.

Crap!

We wandelen weer terug naar het schip en zijn dan héél erg aan een ijsje toe. Dus snel naar Karl in de Gelateria. Als we wat afgekoeld zijn, gaan we weer naar ons balkon om even bij te komen van de indrukken van vandaag.

Morgen zitten we een dagje op zee, alweer de laatste van deze reis.