Malaga. Geen Gibraltar, wel Gibralfaro.

Zondag 17 november 2019

Niet van 0 naar 100 in een paar seconden, maar van 39.5 naar 36,6 in een nacht. Toch ook een hele prestatie. Als we om 7:00 uur wakker worden, blijkt de koorts van Co weg te zijn. Het infuus van gisteren heeft goed werk gedaan. We gaan douchen, aankleden en naar het ontbijt want om 8:30 uur moeten we weer bij de scheepsarts zijn.

Oké, niet zijn beste lach

De dokter controleert alles opnieuw en constateert dat ook de long beter klinkt. In tegenstelling tot wat gisteren was afgesproken, gaan we nog maar één keer een infuus doen en dan nog een paar dagen antibiotica pillen. Nou, dat scheelt weer. Het infuus is ook met minder vloeistof, dus het loopt sneller door en daardoor hebben we voor de lunch nog tijd om even een colaatje aan de bar te nemen en wat te lezen in onze hut.

Na de lunch besluiten we er gewoon op uit te gaan. Het schip ligt vandaag in Malaga. Hier waren we in 2016 al een keer eerder. We hebben toen de stad verkend, maar hadden geen tijd om het Alcazaba te bezoeken, het Moorse fort. We besluiten om dat nu eerst te doen en dan te zien hoeveel tijd en energie we nog over hebben voor iets anders.

Doelbewust lopen we langs de muren van het fort omhoog de helling op, naar de ingang. Dat is nog een stuk verder dan we denken, dus het wordt al een aardige klim zo. We komen hoger en hoger de heuvel op, totdat we de muren van het fort voorbij zijn.

Nu beseffen we dat we niet naar de ingang van het Alcazaba lopen, maar naar de ingang van het Castillo de Gibralfaro. Dit kasteel ligt helemaal bovenop de heuvel. Nou ja, nu we al zover gekomen zijn, besluiten we door te lopen naar de top.

De toegang naar het Castillo is op zondag vanaf 14:00 uur gratis. We hebben geen zin om daar nog 20 minuten op te wachten, dus we betalen gewoon de toegang van € 3,50 per persoon. Eenmaal binnen de muren gaan we eerst even zitten bij de bar met een welverdiend colaatje. Dan lopen we door het kasteel en vooral langs de muren ervan. Het uitzicht over de stad, de haven en de omliggende heuvels is fantastisch. Ook zijn er nog een paar eekhoorns bezig om een showtje weg te geven.

Als we het kasteel rond gelopen zijn, zakken we de heuvel weer af. Voorzichtig lopen, want de oude stenen van het steile pad zijn glad. Weer terug beneden aangekomen, besluiten we toch ook nog het Alcazaba in te lopen. Dit is nu ook gratis toegankelijk en trekt veel bezoekers. Terecht, want het is inderdaad erg mooi hier binnen. Het schijnt één van de best bewaarde Moorse citadellen van Spanje te zijn.

Alcazaba is afgeleid van het Arabische woord al-qasbah. Vooral in de woonruimtes is de Moorse invloed goed te zien aan het versieringen van deuropeningen en plafonds. Fijn dat we dit nu toch een keer hebben kunnen zien.

Hoewel we natuurlijk nog een beetje rustig aan moeten doen, willen we toch ook nog een rondje door de winkelstraten doen. Het is een drukte van belang in de stad. Er is live muziek, een film festival, kerstmarkt en op zondagmiddag gaat de lokale bevolking ook graag tapas eten met een drankje erbij. De terrassen zitten afgeladen vol. Bij de bakker kopen we even wat lekkers te eten en lopen dan verder. We vinden nog het winkeltje waar we in 2016 twee leuke t-shirts hebben gekocht. En ook nu kunnen we weer twee mooie exemplaren vinden.

Dan is het nu hoog tijd om terug te lopen naar het schip en een middagdutje te doen om even bij te komen. We frissen ons op voor het diner en zullen het daar nog even zonder alcohol moeten doen, vanwege de antibiotica. Geen probleem, we zijn al lang blij dat we van deze dag zo hebben kunnen genieten. Niet naar Gibraltar geweest, maar het wel het Gibralfaro bezocht. Uiteindelijk is het toch geen verloren dag geworden.

2 thoughts on “Malaga. Geen Gibraltar, wel Gibralfaro.

  1. Henk schreef:

    Fijn dat Co zich beter voelt. Leuke eekhoorn. Ze hebben vast wel een alcoholvrije cocktail.

  2. Aafje schreef:

    Gelukkig toch een mooie dag,fijn

Comments are closed.