Zeedag 3 Ziekdag

Zaterdag 16 november 2019

We hebben het gisteren niet in ons verslag opgenomen, omdat we eerst wilden kijken hoe het zou gaan lopen, maar iets na 17:00 uur begon Co opeens hevig te rillen, zeg maar: schudden. Hij kroop snel zijn bed in en na een klein half uur werd zijn lichaam weer rustig.

Jeroen is gaan eten in het buffetrestaurant en toen hij terug kwam, voelde Co zich wel weer beter, dus heeft Jeroen voor hem wat eten naar de cabine gehaald. Dat ging er prima in en ook drinken was geen probleem. We besloten vroeg te gaan slapen en na ongeveer 10 uur slaap, worden we wakker.

We gaan gewoon ontbijten in het restaurant en daarna kruipt Co weer onder de dekens. Jeroen maakt ondertussen een ochtendwandeling op dek 3, waar je overdekt lekker in het zonnetje loopt en uit de wind.

Ook voor de lunch gaan we gewoon boven in het restaurant eten en dat gaat allemaal prima. We hebben wel even koorts gemeten en die was in de ochtend 38,1 graden Celsius.

Na de lunch zitten we even op ons balkon in de zon te lezen. Goed te doen. Als de zon wat verder weg draait gaan we naar binnen en lezen we daar verder. Dan voelt Co zich toch weer wat minder en gaan we weer even slapen. Als we wakker worden en opnieuw koorts meten is die opgelopen naar 39,5 graden Celsius en daarom zien  we de excursie voor morgen niet zitten. Dat zou een hele dag naar Gibraltar zijn. Als Co dan weer niet lekker wordt, kun je niet even terug naar je hut.

Om de excursie te annuleren, moeten we echter een verklaring van de dokter hebben, dus zitten we iets voor 18:00 daar in de wachtkamer. Co blijkt wat vocht in de linker long te hebben en we hebben de keus, een snelle behandeling van 3 keer een infuus met antibiotica of gewone pillen, maar dan duurt het herstel wel langer. Tja, je wilt toch zo snel mogelijk weer op de been zijn. Dus meteen naar een bed en het infuus eraan.

Daarna voelt Co zich goed genoeg om gewoon in het Club restaurant te gaan eten, wat vrij snel verloopt en gaan we toch even een colaatje drinken aan de bar. Even onder de mensen, maar geen alcohol. Zo op tijd naar bed, want morgen om 8:30 uur moeten we weer voor een infuus bij de dokter zijn.

2 thoughts on “Zeedag 3 Ziekdag

  1. Aneke schreef:

    Ach wat vervelend allemaal.Dit hoop je toch niet dat je dat gebeurd in je vakantie. Wij hopen dat je snel weer opknapt Co en Jeroen ik hoop dat het jouw deur voorbij gaat. Doe rustig aan en Jeroen sterkte met verplegen.

  2. Henk schreef:

    Beterschap. Ik hoop dat het snel Beter gaat en jullie weer kunnen genieten

Comments are closed.