Tweede zeedag. Op weg naar Civitavecchia

Dinsdag 12 november 2019

Gisteravond aan de bar hoorden we dat ze bij het afsluiten alles goed vast moesten zetten, omdat we ruige zee zouden krijgen. En inderdaad naarmate het later werd, begon het schip meer te deinen en eenmaal in bed werd dat flink erger. Het douchescherm in onze badkamer schoof agressief heen en weer en in de lucht deden vele bliksemschichten de omgeving oplichten. Maar we rolden niet uit bed en ook bleef verder alles keurig op zijn plek. We lieten ons maar in slaap wiegen. Het schip vaarde in ieder geval op volle kracht.

Tegen de ochtend vaart het schip weer rustig en ook de deining is vrijwel verdwenen. Wel hangen er nog donkere wolken om ons heen met hier en daar stukjes blauwe lucht. We waren door de Straat van Messina, tussen Sicilië en het vaste land van Italië.

Zon van voren maar donkere wolken van achteren

We ontbijten in het Club restaurant en gaan daarna buiten op het dek kijken of het te doen is om onze rondjes te lopen. Het is droog en de wind waait wel flink, maar het is niet koud. Eens kijken hoe ver we komen. We houden rekening met regen. Maar het valt best mee. De lucht varieert van blauw, witte wolken, grijze wolken tot hele donkere wolken. Er ontstaat een vreemd contrast als van de ene kant de zon door komt, terwijl je de andere kant op naar hele zwarte lucht kijkt.

Wel lopen dus geheel volgens plan onze rondjes gedurende ruim een uur, terwijl we steeds dichter bij de Stromboli vulkaan komen. Dan weer goed zichtbaar, dan weer deels verdwenen in de wolken. Maar naarmate we naderen wordt het beter weer en wordt de vulkaan beter zichtbaar. Als we er langs varen is het zelfs vrijwel zonnig geworden en is de vulkaan goed te zien. Er stijgt met enige regelmaat een zwart wolkje op uit de vulkaan. Even roken.

Stromboli vulkaan

We gaan wat drinken bij de Atrium bar en daarna lezen we in de zon op ons balkon. Nog oppassen dat we niet verbranden. En zo gaat de klok al weer snel naar lunchtijd en gaan we naar boven om bij het buffet wat uit te zoeken. We schuiven aan bij een echtpaar uit België, waarmee we een leuk gesprek hebben en zo vliegt de tijd voorbij en gaan we door naar de Spa voor sauna en whirlpool.

Nu komen er weer wat meer wolken en ook weer wat meer deining waardoor het water in de whirlpool flink heen en weer danst.

Nog van gisteren

Na de spa is het tijd om verder te lezen in onze boeken en daarna volgt het diner. We krijgen dit keer voortijdig de menukaart voor vandaag in de cabine (meestal treffen we die pas aan bij terugkomst) en zien dat er wel veel lekkere dingen op staan, dus dat belooft wat. En inderdaad een heerlijk diner met leuk contact weer met mensen die naast ons zitten.

Tijd voor verslag en bar en dan naar bed want morgen gaan we op excursie naar het Odescalchi kasteel en het meer van Bracciano. Een excursie die we op eerdere cruises een paar keer geprobeerd hadden te boeken, maar steeds door gebrek aan belangstelling werd gecanceld.

3 thoughts on “Tweede zeedag. Op weg naar Civitavecchia

  1. Anneke schreef:

    Dat zijn idd hele dreigende wolken. De stromboli vulkaan staat heel mooi op de foto. Het is weer leuk om jullie verslagen te lezen

  2. Hebk schreef:

    Ik geniet met jullie mee. Weer eens wat anders een wirlpoolgolfslag bad.

  3. Marco schreef:

    In het land van de Etrusken aangekomen! Proef daar heerlijke EstEstEst de Montefiascone (en lees de geschiedenis daarvan)! Veel plezier! Marco

Comments are closed.