Zeedag op weg naar Korfoe

Zondag 10 november 2019

Gisteravond weer onze gebruikelijke drankjes besteld aan de bar. Eerst een BBC (Bayleys Banana Colada) in de Atrium bar. Die van barman Marlon was duidelijk de beste. Zijn vrouw werkt hier ook, die hebben we gisteren ontmoet in de gelateria. Er zat een Russische jongeman aan de bar, die duidelijk een paar drankjes teveel op had. Op een gegeven moment viel hij in slaap. Dat heb je als de klok een uur vooruit wordt gezet… Gelukkig loste het management het diplomatiek op.

Daarna zijn we in de kleinere Libra bar nog bij de voor ons bekende barman Jan een limoncello wezen halen. Blijft lekker.

Ondanks de kortere nacht, worden we redelijk op tijd wakker. We hebben goed geslapen.

We hebben nog tijd genoeg om het ontbijt te nemen in het Club Restaurant. Daar worden we weer verwend met verse donuts en andere lekkernijen. Je moet sterk in je schoenen staan om wat aanbod af te wijzen. We bestellen allebei nog een eiergerecht van de kaart en krijgen vers geperst sinaasappelsap geserveerd. Smullen maar!

Bankje

Het ziet er buiten niet onaardig uit. Wel veel bewolking, maar weinig wind. We proberen daarom of we zonder jas onze ochtendwandeling aan dek kunnen doen. Dat gaat prima. Het is nog lekker rustig buiten, dus we kunnen de grote wandelbaan gebruiken op dek 11. Na 23 rondjes zit het uur erop en gaan we weer naar binnen.

Kenmerkende schoorsteen

We stoppen even bij de winkels, want we zijn vergeten om voor Co een korte broek in te pakken. Gelukkig vinden we al snel een exemplaar die goed staat en lekker zit. Dan gaan we de paspoorten ophalen in de hut. Die moeten we langsbrengen in de piano-bar, samen met het ESTA (visum voor de USA). Gelukkig had Co daar thuis een print van gemaakt.

Chocolade en ijs

Dan gaan we op ons balkon even een stukje lezen. Co begint in een nieuw boek van Dan Brown en Jeroen werkt nog even de kranten van afgelopen week door. En dan is het zomaar alweer lunch tijd! Hiervoor gaan we naar het buffet op dek 9, maar we stoppen even op dek 8. Hier werkt namelijk cabin steward Ronel, die we in februari hebben leren kennen op de Deliziosa. Omdat hij nog een geldig visum heeft voor de USA, is hij voor zijn nieuwe contract op dit schip geplaatst. Toevallig komen we hem in de gang meteen tegen. Dit keer geen suites voor hem, maar 21 normale hutten om schoon te houden. Wat een werk… Het gaat gelukkig wel goed met hem.

Kroonluchters

Op dek 9 zoeken we een plekje in de buurt van het buffet, waar barman Jan bij staat. Altijd handig om bekenden te hebben bij het personeel. De cola is dus zo geregeld. We varen over de Adriatische Zee, die vandaag lekker rustig is. Buiten zien we een paar eilandjes voor de kust van Kroatië. En er is wat vrachtverkeer hier.

Na de lunch gaan we, geheel volgens ons zeedagen-plan, naar de spa voor een paar rondjes sauna en het thalasso bad. Inmiddels is het bijna onbewolkt buiten en kunnen we tussen de rondjes door buiten even genieten van het zonnetje.

Ja, weer eentje

Terug in de hut lezen we nog wat verder en kleden we ons daarna om voor de eerste gala avond van deze reis. Er is nog een uitnodiging van de Costa Club voor een receptie met een foto-moment vooraf, maar dat slaan we over. We zijn liever op tijd bij het diner om lekker aan “ons” tafeltje te kunnen zitten in het Club Restaurant. Het gala diner smaakt prima, met o.a. uiensoep, ossenhaas en tiramisu.

One thought on “Zeedag op weg naar Korfoe

  1. Kees schreef:

    Ik krijg ook weer zin in een cruise. Mijn man zit op dit moment ook op een cruise van Guangzhou naar Japan, samen met zijn moeder. Ook daarvandaan hoor ik alleen maar jaloersmakende verhalen.

Comments are closed.