De oversteek dag 2

20141210_113901_resizeWoensdag 10 december 2014

Dichte bewolking, enkele onweersflitsen en gerommel. De regen slaat neer op ons balkon. De golven leven zich uit op het schip. Zo worden we wakker.

We gaan ontbijten en de regen slaat tegen de ramen. Dat wordt dus geen rondje over het dek deze ochtend. Als we klaar zijn met ontbijten is het echter droog geworden en beginnen zich sporen van zonlicht te openbaren. We gaan toch maar het dek op.

De temperatuur is goed en de zon begint daadwerkelijk door te breken. Aan de andere kant van het schip is een prachtige regenboog te zien die uiteraard aan beide kanten alleen maar kan eindigen op het water. Je ziet hem zelfs over het water nog doorlopen. We geloven niet in de pot met goud aan de uiteinden en springen dus niet te water.

We maken enkele rondjes over het dek en het wordt steeds drukker met gasten die even de benen strekken. Enkele hardlopers maken een grotere ronde dan de daarvoor gereserveerde baan. Geen probleem, maar één persoon maakt het wel een beetje bont door op een fluitje te blazen zodat wandelaars voor hem opzij gaan. Je kan ook te ver gaan.

Het wordt steeds mooier: meer zon en minder wolken. Ook de zee wordt wat rustiger. We nemen een kopje koffie en thee aan de bar op het achterdek en vervolgens hebben we de camera’s even gehaald om nog wat plaatjes te schieten. Zowel vanaf het dek als binnen van de kerstversiering. En dan is het al weer bijna lunchtijd.

Bij het buffet is er vandaag opvallend veel vlees. Goed nieuws voor Co dus. De medewerkers van de Bar Service kennen ons inmiddels en komen direct vragen of we een grote cola light willen drinken. Kijk, dat is dan weer zo’n voordeel van een cruise vakantie. Even later komen Joe en Ray langs en vragen of ze bij ons aan tafel kunnen zitten. We hebben weer gezellig zitten kletsen met z’n vieren.

DSCF6993_resizeNa de lunch gaan we naar de Spa, waar het vandaag een stuk rustiger is. Veel mensen liggen aan dek in de zon, maar wij kiezen voor het zonnetje op het buitendek, vóór de saunacabine. Daar heb je een magnifiek wijds uitzicht over de boeg van het schip en langs de zijkanten. Ook vandaag is er geen enkel schip of eilandje te zien, alleen maar blauwe zee. Tot we opeens iets kleins over het water zien scheren! Na een aantal seconden verdwijnt het in een golf. Het kan geen vogel zijn, daarvoor zitten we te ver van land. Vliegende vissen dus! Even later zien we er weer een paar. Die kunnen we dan aan onze wildlife-lijst toevoegen!

We varen vandaag de Kreeftskeerkring voorbij en dat betekent dat we in de tropen zijn beland. Dat is goed te merken aan de temperatuur. Zelfs midden op de oceaan is het vandaag zo’n graad of 24 geworden. Als we terugkomen van de spa, gaan we nog even verder lezen in onze boeken op ons balkon. Daar worden we een beetje rozig van het geluid van het bruisende water en om beurten dommelen we even weg op onze dekstoelen.

20141210_222444_resizeDan gaan we ons in het wit omkleden voor het diner. Vanavond is het de witte avond, dus er zal wat spektakel zijn tijdens het eten. Co heeft wel een probleem voor het diner en dat is dat er twee hoofdgerechten op de kaart staan waar hij zin in heeft. Hij vraagt daarom aan onze ober of hij de pasta kan omruilen voor een extra hoofdgerecht. Zoals we eigenlijk al verwacht hadden, is dat geen enkel probleem. Het diner smaakt vandaag uitzonderlijk goed. We hebben o.a. een carpaccio van kalfsvlees, een lamsspies met basmatirijst en een sinaasappelsoufflée. Heerlijk! En vlak voor het toetje krijgen we de muziek waarbij het voor ons ondertussen bekende zwaaien met de servetten begint. Daarna nog een dansje door en met de obers en dan kunnen we een zeer geslaagde avond afronden.

We gaan nog even naar de bar voor een slaapmutsje. Vannacht gaat de klok opnieuw een uur achteruit. Dus we hebben wéér een uur extra vakantie! Hebben we dat niet goed bekeken? Het tijdverschil met Nederland is dan vanaf morgen 3 uur.