Grand Turk

P1050328_resizeDonderdag 18 december 2014

We hebben vannacht weer een uurtje extra gehad. We verschillen nu 6 uur met Nederland. Omdat we er toch op tijd in waren gegaan, zijn we vroeg wakker. We komen pas rond 12 uur aan bij Grand Turk, dus er is nog weinig te zien wat land betreft.

DSCF7394_resizeNa het ontbijt gaan we weer over het dek wandelen. Het belooft weer een mooie dag te worden, veel zon en 28 graden. De vliegende vissen zijn nog steeds te zien en vandaag zien we de grootste groep tot nu toe. Op het dek maken we een praatje met een Nederlands paar over de cruise en daarna gaan we wat drinken. De ochtend is nog steeds jong en daarom gaan we op ons balkon weer wat lezen, wat nog steeds niet verveelt.

Rond 11 uur is er land in zicht en komen we in de buurt van Grand Turk. Als we daar aanleggen, ligt er al een schip, de Carnival Glory. We liggen naast elkaar, gescheiden door de aanlegsteiger.

DSCF7454_resizeVandaag hebben we een excursie Coast tot Coast. Deze duurt ongeveer 2 uur en we verzamelen om kwart over 1 in het theater. Als we compleet zijn, gaan we van boord en moeten aan land bij een standje een verklaring tekenen dat we geen rugklachten o.i.d. hebben en de organisatie vrijwaren van gevolgschaden vanwege het off-road rijden van de trucks. We houden dus rekening met een stevige rit. Omdat er 1 wagen ontbreekt, moeten we wachten tot die er is en dat duurt ongeveer 20 minuten. Dan mogen we eindelijk instappen en gaan we op weg.

DSCF7458_resizeOnze groep bestaat uit mensen van verschillende landen en verschillende talen, maar de gids spreekt alleen Engels. De eerste stop is bij een replica van de Apollo ruimte capsule die hier dichtbij geland was en waarin de astronaut John Glenn heeft gezeten. Daar bij staan bepaalde cactussen waaraan Grand Turk zijn naam te danken heeft omdat de Engelsen hierdoor aan de turken moesten denken vanwege de rode knot bovenop.

Daarna gaan we verder over het eiland en zien we allerlei gebouwen en huisjes in diverse kleuren. Er staan nog veel originele huizen uit de 19e eeuw, die nu een beschermde status hebben. Koeien en ezels lopen op dit eiland vrij rond. Je ziet ze overal in het groen staan. Aan de kust maken we een shop-stop van ongeveer 15 minuten en kunnen we een frisje of water pakken uit de koelbox van de chauffeur.

P1050352_resizeDan gaat de rit verder naar een strandje. Daar zijn mooie schelpen te zien en ook laat de gids twee verschillende zee-egels, zeekomkommer en schelpen met anemonen erin zien.

Vervolgens weer verder naar de witte vuurtoren, die het nog wel doet, maar voor de navigatie niet meer gebruikt wordt. Ook hier mogen we weer een drankje pakken. Dan rijden we terug naar het startpunt. Hier nemen we nog even de tijd bij de winkels rond te kijken en Jeroen zwemt nog even in zee terwijl Co op de spullen let en de zon onder ziet gaan. Dat gaat hier een stuk sneller dan thuis.

DSCF7510_resizeVanavond is het afscheidsgaladiner. Dus weer in pak. Morgen hebben we nog een dag op zee en overmorgen komen we aan in Miami. Na het diner laten we het verslag nog even rusten. We willen gezellig aan de bar hangen en voor we het weten is het dan ook al weer 12 uur.

Aan de bar vertellen Joe en Ray dat voor hun een cruise eigenlijk niet langer moet duren dan 14 dagen. Wij hebben echter nog niet het gevoel dat deze cruise te lang duurt. We hebben ons uitstekend vermaakt, ook op de zeedagen.

Licht uit. Tot morgen.

One thought on “Grand Turk

  1. Ed en Willem schreef:

    Imposante foto zo de boten aan het strand. Geniet er nog van op de boot.

Comments are closed.