Isla Catalina, Dominicaanse Republiek

DSCF7274_resizeWoensdag 17 december 2014

Jeroen schrikt vanmorgen wakker van de kramp in zijn kuit. Dat is weer eens wat anders dan een wekker… Gelukkig schiet Co snel te hulp. Verder is Jeroen al een paar dagen verkouden en voelt hij zich dus niet optimaal. Het weer buiten maakt dat echter meteen goed: stralende zon en zomers warm met 27 graden.

DSCF7264bHet schip gaat voor anker bij Isla Catalina, een klein privé eiland voor de kust van de Dominicaanse Republiek. Verschillende rederijen hebben er een strandje met stoelen en parasols. Voor de rest is het een natuurgebied. Tussen de middag wordt er door de koks en de bediening een barbecue buffet georganiseerd en ook de bar crew heeft de flessen van boord meegenomen om op het bounty strandje lekkere cocktails te schenken.

P1050273_resizeWij laten een stranddag aan ons voorbij gaan, want we hebben een excursie geboekt op het vaste land van de Dominicaanse republiek. Na het ontbijt verzamelen we om 9:30 uur in de grand bar met onze excursie tickets. We stappen op een grote lokale tender, die ons in 45 minuten naar de pier in La Romana vaart. Dit is een grote stad met o.a. een suikerfabriek, wat goed te ruiken is als we er langs varen. Bij de pier wacht onze bus die ons naar de eerste bestemming zal brengen: de Chavon rivier. Daar gaan we een uiterst grappig bootje op, met een rieten dakje en een vlak dek met tafels en stoelen. De meringue muziek gaat aan, de rum en de cola wordt ingeschonken en dan is het gaan met die banaan! We varen rustig over de rivier met mooi uitzicht op de groene heuvels, rotspartijen, palmbomen, vogels en bloemen. Na een half uurtje draaien we om, en worden we getrakteerd op wat merengue dans. Co geniet van de Dominicaanse champagne: rum met SevenUp. Volgens onze gids is rum gewoon vitamine R, haha! Wat een gezellig uitje zo.

P1050302_resizeTerug in de bus rijden we door naar de volgende stop, de Fundacion de Corazon a Corazon. Dit is een instelling waar kinderen en volwassen hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren met lessen in lezen en schrijven, en lessen om een vak te kunnen leren. Ook is er een grote moestuin. We kopen ter ondersteuning van dit project een klein schilderijtje van leraar Juan.

DSCF7337_resizeDan rijden we door naar onze laatste bestemming, Altos de Chavon. Dit is een soort replica uit de jaren ’70 van een 17e eeuws dorpje, mooi gelegen op de heuveltoppen. Hiervoor moeten we eerst door Casa de Campo rijden, een resort van 25 vierkante kilometer, met o.a. een golfbaan die kennelijk wereldberoemd is. De huisjes hier zijn verkrijgbaar vanaf 300.000 dollar… Eenmaal in Altos de Chavon leidt de gids ons door het dorpje met winkeltjes, bars en restaurants en dan kunnen we nog even vrij rondkijken. Er is ook een groot amfitheater en zelfs een kerkje. Naast de palmboom op het centrale plein verrijst een grote kerstboom en een kerststal van stro. Het is voor ons een beetje lastig om in de kerststemming te komen in deze zomerse sferen. Maar dat komt wel weer als we thuis zijn.

P1050296_resizeDe bus brengt ons terug naar de pier bij La Romana en we varen weer terug naar het schip. Onderweg zien we dat de stranden op Isla Catalina goed worden benut. Aangezien de barbecue daar al klaar is, en we best wel trek hebben, besluiten we aan boord een hapje te eten in de grillbar. Daarna hebben we eigenlijk geen zin meer om weer een tenderbootje in te gaan naar het strand, om dan een uurtje later in grote getale weer terug aan boord te moeten. In plaats daarvan nemen we een verfrissend drankje aan dek, met uitzicht op het strand. Ook best relaxed!

DSCF7330_resizeOm 17:00 uur zien we van ons balkon hoe de scheepstouwen los worden gemaakt. We lichten het anker en vertrekken naar het volgende Caribische eiland: Grand Turk.

P1050314_resizeVanavond is het Italiaanse avond in het restaurant. De dresscode is groen/wit/rood. Als vaste Costa klanten houden we daar natuurlijk al rekening mee bij het inpakken. Bij het dessert gaat de muziek aan en worden een paar Italiaanse klassiekers gedraaid. Er kan weer gedanst worden met de obers en serveersters en voor ons komt het mooi uit dat daarna ook nog de polonaise wordt gedaan. Dan ter afsluiting nog een ingestudeerd dansje van de obers: “Vooooooooooolare, oh-oh!” Het was weer lachen. Vannacht nog een uurtje erbij op de klok, dus morgen zullen we weer uitgerust wakker kunnen worden.

One thought on “Isla Catalina, Dominicaanse Republiek

  1. Kees & Brian schreef:

    Met plezier alles gelezen; zo zie je nog eens wat van de wereld. We moeten ook maar weer eens een cruise maken

Comments are closed.