Vitamine Zee 2

20141204_095821_resizeDonderdag 4 december 2014

We worden wakker met een zonnetje op het balkon! Dat is een beter begin dan gisteren. De nacht is heel rustig verlopen en we gaan snel uit de veren voor het ontbijt. Daarna maken we een wandeling over het dek. Het is heerlijk weer en op een beschut plekje aan dek liggen de eerste passagiers al in het zonnetje. Dat vinden we een goed idee en we gaan zelf ook maar even een uurtje plat. We varen langs de kust van Spanje en op een gegeven moment zien we de besneeuwde bergtoppen van – we nemen aan – de Sierra Nevada. Ze liggen in ieder geval heel dicht langs de kust. Ik had niet verwacht dat we die vanaf zee zouden kunnen zien. Verder zien we veel vrachtschepen, maar geen andere cruiseschepen.

20141204_101216_resizeTerug in de hut gaan we op het balkon beginnen in onze eerste boeken. Het is prima uit te houden buiten. De korte broek kan al bijna uit de kast. En dan is het alweer lunchtijd. Het is bij de lunch even wennen dat de vier lunchbuffetten op deze reis allemaal verschillende gerechten hebben. Twee zijn er voornamelijk met vis en de twee andere hebben meer vleesgerechten. Maar ja, je wilt natuurlijk niks lekkers mislopen, hè! Dus we besluiten ieder een buffet te nemen en dan alle gerechtjes samen te delen. Als we klaar zijn met eten komen we barman Mojan toevallig tegen en daar drinken we nog een kopje koffie en thee mee.

Dan gaan we ons even opfrissen in de spa. Het thalasso bad is weer open en vandaag proberen we ook het stoombad uit. P1040786_resizeEnige minpuntje is dat er geen brillenbakjes in de spa zijn. En een bril die ergens op een kastje wordt neergelegd, oefent kennelijk een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op mensen die zo’n bril graag als gevonden voorwerp bij de receptie willen brengen… Heel goed bedoeld natuurlijk, maar wel een beetje onhandig voor de betreffende brildrager. Volgende keer nemen we wel een briefje mee dat Co bij zijn bril kan leggen, met de boodschap om hem daar vooral te laten liggen. Als we uitgebadderd zijn, nemen we nog een colaatje en gaan dan weer een paar hoofdstukken lezen in de hut.

20141204_182217_resizeDan hijsen we ons in het pak voor het eerste gala diner. Het menu is al netjes bezorgd in onze hut en het ziet er gelukkig goed uit. Ook hebben we het nieuwe tafelnummer gekregen. We zijn benieuwd waar de maitre ons nu geplaatst heeft! Nou, dat blijkt dezelfde tafel te zijn als gisteravond, haha! Communicatiefoutje. Maar we willen hier eigenlijk wel graag blijven zitten en onze ober gaat dat regelen met de maitre. Uiteraard komt er vanavond een fotografe langs aan tafel, nu (bijna) iedereen er mooi opgedoft uitziet. En we doen nog even snel een gezamenlijke toast met de kapitein en de rest van de bemanning. Tijdens het eten passeren we de straat van Gibraltar. Aan beide zijden van het schip zien we lichtjes van steden, dus zowel in Afrika als in Europa.

Morgen komen we rond 9:00 uur aan in Casablanca. Onze excursie is pas om 15:00 uur. Misschien dat we ’s morgens nog even op eigen gelegenheid naar de stad gaan wandelen. We zien wel. Nu eerst een cocktail halen aan de bar. Gelukkig hebben we een uurtje extra vannacht.

One thought on “Vitamine Zee 2

  1. Ed en Willem schreef:

    Het is een hele stoelendans met dineren. Ziijn er in het restaurant vier verschillende buffetten of zijn het ook verschillende locaties? Pas in de middag op excursie. Ben benieuwd naarvhet volgende verslag hoe jullie het vonden? Als je had gekozen voor Marrakez zouden jullie zeker al in de ochtend zijn vertrokken. Groet en sterke op volle zee.

Comments are closed.