Vitamine Zee

20141203_105101_resizeWoensdag 3 december 2014

Even terug naar gisteren. Bij aankomst in je hut ligt er een blad klaar met informatie van die dag. Het heet Today. Vervolgens krijg je iedere avond de Today voor tomorrow. In de Today kun je allerlei informatie vinden waaronder de weersverwachting en de gesteldheid van de zee.

Nou stond het laatste op “ruig” dus hadden we al beetje angst voor het diner, maar gelukkig bleef het gisteravond nog rustig. Vannacht echter ging het flink tekeer. Een lade ging spontaan open en dicht en de badkamer was niet meer in een rechte lijn te bereiken vanaf het bed. Soms voelde het alsof we op drempels klapten en werden gelanceerd. We hadden er geen echte last van in de vorm van zeeziekte en sliepen, hoewel licht, gewoon door.

Anders was het in de ochtend. Toen voelden we het toch beter en hadden we even tijd nodig om bij te trekken. Jeroen nam voor de zekerheid een reistabletje in. Gelukkig konden we daarna toch een redelijk ontbijt wegwerken. Vervolgens terug naar de hut om ons snel om te kleden voor de cocktail party met de kapitein. Wie verzint dat nou: om half 11 in de ochtend?

DSCF6602_resizeMaar goed, we wilden het ook niet missen en dus ging het pak aan. De stropdas hebben we maar een keer weg gelaten want de tijd begon te dringen (hard werken op zo’n cruise). Aangekomen bij de plek waar de party gehouden werd, bleken we zo ongeveer de enigen te zijn die de dresscode hadden opgevolgd. Dus dat de stropdas ontbrak, kon ook geen probleem zijn.

Eerst op de foto met de kapitein, die dit keer wel ongeveer van onze lengte is (voorgaande cruises waren ze beduidend kleiner) en daarna een drankje en diverse hapjes. Dan volgt het praatje van de kapitein dat hier de trouwe Costaklanten bij elkaar zitten en bla bla bla….. Nog even paar andere talen en dan: SALUTE!! De kapitein vertelt verder dat we vandaag al snel in rustiger vaarwater zullen komen en dat zullen houden tot Casablanca. Daarna volgen nog een paar onzekere dagen tot Tenerife…

Volgende actie was even rond te wandelen over het schip (wel eerst even omgekleed naar casual). Boven begonnen door even lekker over het dek te wandelen en daarna langs de winkels en diverse openbare ruimtes.

DSCF6610_resizeEn dan is het al snel weer tijd voor lunch. Er zijn meerdere buffetten en blijkbaar verschilt het aanbod per buffet enigszins, dus eerst alle even langs gelopen en toen eten gehaald.

De middag brengen we grotendeels door in de sauna. De zee is ondertussen zodanig gekalmeerd dat het schip weer stabiel vaart. De zwembaden zijn echter wel nog leeg en ook in de sauna is het thalassobad gesloten.

De zon probeert er ondertussen ook een beetje door te komen en in de verte zien we vanuit de sauna dat het schip aankoerst op betere lucht met veel zonlicht. Die bereiken we helaas zo laat dat de zon ondertussen al gevorderd is in het ondergaan. We zijn ondertussen langs Mallorca en Ibiza gevaren.

Van de sauna krijg je best dorst dus zoeken we de atriumbar op om een paar drankjes, nog zonder alcohol, achterover te slaan. Nog een wandelingetje en dan even lekker in de hut. Vast eerste deel van dit verslag schrijven en wat lezen. Ook de menukaart ligt nu al op onze kamer dus die kunnen we vast bestuderen.

Als het diner-restaurant open gaat, gaan we toch even bij de chef langs om te vragen of we een tafel dichter bij een raam kunnen krijgen. Hij kijkt in zijn computer en het eerste dat hij kan vinden is een tafel van 8 personen waar al 6 personen zitten. Maar hij vindt die mensen blijkbaar erg oud en vraagt daarom of we dat echt willen omdat die mensen al 65 tot 75 jaar oud zijn. Co grapt hierop: “as long as they don’t die during dinner”.

P1040784_resizeToch kijkt de chef nog even verder en ziet wel mogelijkheden vanaf morgen. Voor vanavond heeft hij een tafel voor 2 meer in het restaurant gelegen met uitzicht over de onderste etage van het restaurant.

We genieten weer van een heerlijk diner en gaan daarna weer even naar de kamer, eh hut. Vervolgens nog wat drankjes aan de bar. Leuk gesprek met Barman Mojan en twee mannen uit Miami (Fort Lauderdale), die we gisteren ook aan deze bar hebben ontmoet. Dan is het tijd om af te sluiten en lekker ons bed op te zoeken. Morgen Vitamine Zee 2.