Barbados

Zondag 18 december 2016

Onze excursie is pas in de middag dus geen wekker gezet. Toch op tijd wakker om rustig te ontbijten in het restaurant op dek 4. Omdat er al mensen van het schip af zijn, o.a. vanwege een excursie is het ook aanzienlijk rustiger.

Na het ontbijt gaan we weer het bovendek op om even de omgeving te bekijken. In plaats van ongeveer 45 minuten “om de schoorsteen” te lopen, gaan we van boord om in ongeveer twee uur tijd wat van Bridgetown te zien.

In het stadje bezoeken we o.a. het Independence square. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Barbados onafhankelijk werd van Engeland.

We lunchen op de boot en hebben voor we aan boord gingen nog snel wat Pringle chips gekocht voor Juanito, onze ober bij het diner. We geven hem deze bij de lunch en hij is aangenaam verrast. Daar doen we het voor.

Dan moeten we door voor onze excursie. We verlaten het schip en lopen naar de terminal waar een 4X4 auto staat te wachten. Het is een soort halfopen pick-up truck waar wij achterin kunnen zitten. We zitten met een groepje van 7 mannen in deze laadbak.

 

We krijgen een rit over het eiland met als hoofdattractie de Green Monkey Nature Reserve. Dit park bevat naast apen ook andere dieren. Grappig daarbij is dat de apen gewoon het park kunnen verlaten over de hekken heen, maar de andere dieren niet. Onze excursie is in de middag omdat er dan ook gevoerd wordt in het park. Hier komen veel dieren op af zoals apen, herten en schildpadden. Verder zitten er ook krokodillen en slangen in dit park, maar niet vrij tussen de bezoekers. Gelukkig maar. Als we het park verlaten krijgen we voor we gaan rijden nog een rum-punch te drinken. Lekker zoet. De rum wordt hier op het eiland gedestilleerd. Daarna rijden we verder, over de bergen (300 meter hoog) naar de andere kant van het eiland. We stoppen bij Batsheba beach, een mooi strand met grote lava rotsen in het water. Hier zijn de golven enorm hoog, maar vandaag zijn er geen surfers. Op het strand vinden we stukken koraal en zien we een krabbetje druk bezig met zand graven.

Dan gaan we via een andere route weer terug over de bergen. Daarbij komen we ook door een suikerriet-plantage. Hier is de 4×4 voor gekozen. Met een gewone auto moet je niet dit pad volgen.

Langs de kust staan de meest luxueuze villa’s, ook van bekende wereldburgers zoals zangeres Rihanna en golfer Tiger Woods. Navraag bij onze chauffeur leert dat voor de doorsnee bewoner van Barbados weinig overblijft…

Dan zijn we weer terug in de haven bij het schip. We zijn een mooie indruk rijker van Barbados. Een heel groen eiland en met hele vriendelijke en vrolijk zwaaiende bevolking.

Bij het diner zien we aan de schorten van de obers dat het Italiaanse avond is. Tot onze grote verrassing want normaal is dan het kledingsadvies de Italiaanse kleuren. Maar het maakt het feest er niet minder om. Tegen het einde van het diner vinden er twee playback-optredens plaats, walsen de obers met diverse gasten om daarna de polonaise in te zetten. We kennen het allemaal al wel, maar het blijft een leuk element in de reis.

Morgen treffen we onze diner-buren voor de laatste keer want zij gaan overmorgen van het schip af. We geven hen alvast onze gegevens en morgen krijgen wij die van hen. Erg gezellig geweest ondanks dat het regelmatig wat behelpen is om in het Duits te converseren.