De oversteek dag 2

Dinsdag 13 december 2016

We worden gewekt door het zonnetje op ons balkon. Het ziet er buiten weer goed uit vandaag. Jeroen heeft niet zoveel trek voor het ontbijt, maar de obers vliegen op ons af met croissants, donuts, cake en andere lekkernijen. We zijn redelijk standvastig en slaan vandaag het één en ander aan aanbod af.

Dan gaan we op pad voor wat training. Eerst met de trap van de 4e naar de 11e etage. En vervolgens 10 rondjes over de “jogging-track”. Dat is overigens best een populaire bezigheid aan boord. Het is een parcours van 155 meter op het bovendek buiten. Heerlijk om te doen met dit weer. Tot besluit nog een koffie bij de bar aan het zwembad en dan zijn we klaar voor de rest van de dag.

Om half 11 staat de rondleiding door de keuken op het programma. Deze wordt gratis aangeboden aan de Perla Diamante leden van de Costa Club. Met een groepje van ongeveer 20 Nederlanders gaan we met host Jacco door de grootste keuken van het schip op de 3e etage. Daarvoor moeten we wel beschermende kleding aan, hoesjes om de schoenen, haarnetje op en mondkapje voor. Hilarisch om te zien. We zijn al vaker achter de schermen geweest op een cruiseschip, maar het blijft indrukwekkend om te zien hoe alles is georganiseerd om zo’n drijvend hotel/restaurant soepel te laten lopen voor een kleine 3.000 passagiers. Na afloop staat er een hapje en een drankje voor ons klaar.

 

Voor de lunch gaan we weer naar boven. Daar is bij het zwembad nog een happening gaande vanwege het passeren van de Kreeftskeerkring vandaag. Om kwart voor 12 werd dit aangegeven met luid getoeter van de scheepshoorn. We hebben een certificaat gekregen wat je kunt laten ondertekenen door de kapitein. We zien van bovenaf hoe lang de rij is en besluiten dat het niet de moeite is om daarvoor zo lang te gaan staan wachten.

‘s Middags gaan we weer naar de spa voor een paar rondjes sauna. Bij het afkoelen buiten kunnen we ook vandaag nog geen vliegende vissen of andere zeedieren ontdekken. Morgen maar weer proberen. Dan terug naar ons balkon om weer een stukje verder te lezen in onze boeken.

Bij het diner gaan we toch weer voor een extraatje. We doen er nog een uiensoep bij en Co gaat een keer voor twee toetjes. Morgen dan maar 11 rondjes rond de schoorsteen…