De oversteek dag 3

Woensdag 14 december 2016

De stelling dat je van buffetten meer gaat eten dan wanneer je aan tafel geserveerd wordt, kan, bewezen, overboord gegooid worden. Zeker als je het moeilijk vindt om iets dat je wordt aangeboden, af te slaan, ga je hier in het, laat ik het “het niet-buffet-restaurant” noemen, voor de bijl. Het lijkt wel of ze bang zijn dat we te weinig zullen eten.

Na het ontbijt gaan we weer wat aan beweging doen. Om te beginnen weer met de trappen omhoog van de 4e naar de 12e (gisteren stond in het verslag onterecht 11e) etage om vervolgens op de wandelbaan op het dek dit keer 20 rondjes te lopen van 155 meter. Vervolgens nog even van achteren naar voren en terug, ook goed voor 600 meter. Na ruim 45 minuten gunnen we ons daarom maar wat te drinken aan de bar op het achterdek. Nee, nog geen alcohol. De telefoon van Co vermeldt dat een training is vastgelegd van 46 minuten en 31 seconden. Een afstand van 3,92 km is afgelegd met een gemiddelde snelheid van 5 km/u.

Daarna weer lekker op ons balkon van de zon genieten. Die is behoorlijk warm. Het is 25 graden vandaag, volgens de dagelijkse weerbericht omroep. Het water schijnt 23 graden warm te zijn, we zijn duidelijk in de tropen. Boekje lezen, zonnen…. heerlijk.

Dan lunchen we in het buffetrestaurant. We zijn op tijd dus het is niet moeilijk een tafeltje te vinden. Na de lunch gaan we wederom de Samsara-spa in en voor vandaag hebben we een Razul geboekt. dat is een klei-stoom ritueel. Dit wilden we tijdens onze vorige cruise op de Costa Diadema ook doen, maar toen lukte het twee keer niet dat stoombad aan te krijgen. Toen hebben we kosteloos een andere oplossing gekregen middels het privé-gebruik van een bubbelbad, met diverse huidverzorgingsmiddelen.

Eerst even lekker van de Samsara gebruik maken en tegen half 3 zitten we in de hal voor de Razul. Dan krijgen we te horen dat het stoombad het niet doet en dat de technische dienst onderweg is om het te verhelpen. Of we het om vier uur willen doen? Nee, dan morgen maar want anders wordt het te krap. We gaan zelf dan nog maar een rondje stoombad in de Samsara doen. Als we weer naar onze hut gaan, horen we dat ze de boel werkend hebben gekregen en we hebben de hoop dus nu op morgen gevestigd. Vanaf het balkon van de Samsara hebben we vandaag wel voor het eerst weer vele vliegende vissen gezien. Hele groepen kleintjes die zich van het schip af spoeden.

Op ons balkon is het heerlijk. De zon is zodanig dat we schaduw hebben, maar de temperatuur is goed om in zwembroek buiten te liggen.

Pak aan, want het is Gala-avond. Maar voordat we in pak naar het restaurant gaan, eerst nog even wat drinken bij Richard en Susan in de Grand Bar.

Tijdens het diner zien we de volle maan door de ramen achterin. Tijdens het diner nodigt onze ober ons ook uit om naar de Filippijnen te komen. Hij blijkt 1 dag voor Co jarig te zijn, maar is 11 jaar jonger, dus niet van 66 maar van 77.

Na het diner gaan we weer uit het pak. Aan de bar in onze normale kleding voelt toch prettiger. Deze reis zijn we voornamelijk aan de Whisky-cream Banana Colada. Voorheen de Baleys Banana Colada. Natuurlijk afsluitend met Limoncello gevolgd door water voor Jeroen en Cola voor….

Vannacht weer een uurtje extra. Wij kunnen iedereen die last heeft van jetlag deze cruise van harte aanbevelen.

2 thoughts on “De oversteek dag 3

  1. Trendafil schreef:

    Oh Woooow. What en leven zeg. Genieten van en tot volgende bericht.

  2. Kees schreef:

    Zo vaak de spa in! Nog niet gedecimeerd tot een weekdiertje?

Comments are closed.