De oversteek dag 4

Donderdag 15 december 2016

Een routine hebben is handig op een cruiseschip. Als je om dezelfde tijd en op dezelfde plek komt voor ontbijt, lunch of een drankje, dan zullen de meeste personeelsleden je herkennen en je graag aanbieden wat je de vorige keer bij ze bestelde. Knap om zo’n goed geheugen te hebben. En dat terwijl ze zoveel verschillende passagiers tegenkomen. Zo komt het dat Co vanmorgen bij het ontbijt direct een bordje met 4 croissantjes aangeboden krijgt, er voor allebei sinaasappelsap en water neergezet wordt en ook de muntthee vanzelf arriveert. Bedenk dus goed wat je de eerste keer bestelt, want je wilt ze een volgende keer uiteraard niet teleur stellen.

Na het ontbijt gaan we weer aan dek voor onze ochtendtraining. Het is opnieuw zonnig en warm. De zweetdruppels verschijnen al snel. Vanaf de joggingbaan op dek 12 kunnen we de vliegende vissen soms al zien. Ook is het grappig om te zien hoe de verschillende culturen aan boord omgaan met dit mooie weer. Zo zie je aan dek Italiaanse dames met krulspelden in, Duitse rode ruggen met een biertje ernaast en handige Nederlanders met van huis meegenomen wasknijpers om de handdoek op de plaats te houden op het ligbed. Met een welverdiende cola en koffie besluiten we de training en gaan we uitpuffen op ons balkon. We smeren ons goed in, want hier in de tropen is de zon een stuk krachtiger dan eerder in de reis.

Na de lunch wacht ons een nare verrassing. De telefoon gaat en er wordt medegedeeld dat het stoombad van de Razul nog steeds niet werkt. Het houdt er steeds na 5 minuten mee op. Er moet dus grondiger naar gekeken worden. Nou, op deze behandeling rust echt geen zegen. Op twee schepen en twee keer geprobeerd en zonder resultaat. Nou ja, we gaan evengoed naar de spa om daar een paar uurtjes te genieten. Grappig dat we daar opeens een meeuw zien vliegen. Er is beslist geen land of eiland in de buurt. Hij blijft maar rond het schip vliegen en lijkt wel naar het water te kijken of hij een visje ziet. Misschien is hij meegelift vanaf Tenerife.

Weer terug bij de hut relaxen we nog wat voor we onze avond routine inzetten. Vanavond is de dresscode Wit, want vanavond is de Notte Bianca, met een groot feest bij het zwembad op dek 9. Daar moeten ook ijssculpturen gemaakt worden. We zullen zien! Bij het aankleden ontdekken we de tweede nare verrassing van vandaag. Terwijl we op ons balkon zaten is er een briefje onder de deur door geschoven met daarop vermeld hoe laat we moeten verzamelen voor de scheepstour morgen. Dat blijkt al om 8:30 uur te zijn… Lieve help! Dan moeten we het maar niet al te laat maken vanavond…

3 thoughts on “De oversteek dag 4

  1. Marco en Ingrid schreef:

    Ochtendstond heeft goud in de mond ! Kun je eens aan de kok vragen of je die vliegende vis kunt eten? Misschien wel een delicatesse. Nog veel plezier!

  2. Ed en Willem schreef:

    Sporten, vroeg opstaan ……. maar toch ook wel vakantie mannen.

  3. Kees schreef:

    Ja, het leven is zwaar aan boord: al om 8.30 klaar staan voor een rondtoer; gewoon om 8.20 uur opstaan…

Comments are closed.