De oversteek dag 5

Vrijdag 16 december 2016

Om 10 over half 7 worden we wakker, staan op en gaan ontbijten. Vroeg, want om half 9 is de rondleiding over het schip. Helaas deze nacht ook geen uurtje extra, maar we mogen niet klagen.

Ons groepje bestaat geheel uit Nederlanders en de Nederlandse gastheer Jacco Schrijver gaat ons door het schip leiden. Dat wil zeggen door een deel van het schip. We hebben deze tour al vaker op andere schepen gedaan, maar het is toch telkens weer leuk om mee te maken.

We komen zo langs de werkplaatsen, magazijnen, laad- en losruimte, hutten van personeelsleden, wasserij, scheepsarts, restaurants voor de bemanning, sportruimte voor bemanning en de Crew Bar, waar we een drankje krijgen. Ook komen we weer door de keuken en de chef-kok vertelt maar al te graag wat er allemaal gebeurt en hoopt op vragen.

In het theater kijken we ook weer even achter de schermen en krijgen een lasershowtje te zien.

Om half 12 zit het erop en eindigen we in het restaurant waar weer hapjes en drankjes zijn klaargezet. Helaas was het bij deze tour niet toegestaan om foto’s te maken.

Na de lunch weer ons rondje Samsara (stoombad van de Razul werkt nog steeds niet) en lekker lezen op ons balkon. Het is weer prachtig weer vandaag. Nog steeds vervelen de zeedagen ons niet. Ze vliegen echt om.

Vannacht weer, voor de laatste keer, een uurtje extra. Dan zitten we op 5 uur tijdsverschil met Nederland. Morgen de laatste dag op zee.

One thought on “De oversteek dag 5

  1. Ed en Willem schreef:

    Dat lekkere weer zouden wij ook wel,willen, hier echt somber najaarsweer. Wel gezelligheid met de kerstsfeer.
    We zijn benieuwd naar foto’s van straks weer het vasteland.

Comments are closed.