Marbella en Puerto Banús

Vrijdag 5 november 2021

We worden wakker als het schip de haven van Malaga nadert. De lucht ziet er strakblauw uit en de zon komt net op. Dat belooft een mooie dag te worden.

Omdat de excursie pas vanmiddag plaatsvindt, hebben we tijd genoeg voor een ontbijt in het restaurant op dek 3. Daarna gaan we op dek 5 weer onze wandeling doen. In het zonnetje is het al lekker, in de schaduw is het nog wat fris. Jeroen krijgt zo wat extra beweging met jas aan, jas uit.

Tijdens de wandeling begint er een grote veiligheidsoefening (drill) voor de crew. Die duurt ook best wel lang. Als we weer naar binnen lopen om koffie te gaan drinken, staat er nog ontzettend veel personeel in de gangen met zwemvesten om. Susan is daar waarschijnlijk ook bij betrokken, want we zien haar niet in de Gelateria. Daarom nemen we maar beneden in de Atrium bar een koffie en een water.

We lezen een tijdje op ons balkon tot het weer lunchtijd is. Jeroen neemt bij het buffet de trippa, zonder precies te weten wat het eigenlijk is. Achteraf blijkt het koeienmaag te zijn, een lokale specialiteit uit Toscane. Goed dat hij dit niet van te voren wist… Het smaakte een beetje naar kip, zullen we maar zeggen.

Om 14:00 uur gaan we naar het theater om te verzamelen voor de excursie naar Marbella. Het is er niet druk en het uitreiken van de busnummers verloopt vlot. Nog even onze Costa kaart scannen en de temperatuur opmeten en dan mogen we naar de bus. Het is een gemengd gezelschap van Engels en Duits sprekenden. De gids reikt een audio apparaatje uit, voor als we straks op straat lopen. Dan kunnen we daar makkelijker afstand houden van elkaar.

De bus raakt al snel vast in de siësta spits. Veel Spanjaarden gaan rond dit tijdstip naar huis om daar siësta te houden. En eenmaal buiten de stad is er echt file, vanwege twee ongelukken. De gids heeft regelmatig contact met het schip, omdat we beslist niet te laat terug mogen zijn. De vertrektijd van 19:00 uur is strikt.

We rijden langs de volgebouwde kust van Torremolinos en de volgende plaatsen. Niet bepaald een fraaie aanblik. De gids belooft een ijsje aan degene die 1km vrije grond aan de kust kan spotten. Die is er dus gewoon niet. Aan de andere kant van de weg zijn er wel mooie groene heuvels, met typische witte dorpjes. En in de verte zien we de contouren van Gibraltar, de Marokkaanse kust en de toppen van het Rif gebergte. Dat is vrij ongebruikelijk, maar dankzij het heldere herfstweer is er ver zicht.

Met een half uur vertraging komen we aan bij Marbella. We rijden eerst door naar Puerto Banús, met zijn jachthaven vol super-de-luxe jachten en bijbehorende auto’s. We maken een wandelingetje door de haven naar het einde van de pier, waar je een mooi uitzicht hebt op de stad in de middagzon. Terug bij de bus kunnen we even een sanitaire stop maken en een flesje cola kopen.

Dan rijden we over de zogenaamde Golden Mile naar Marbella. Op dit stuk komen we 5 sterren hotels en restaurants met 3 Michelin sterren tegen. Toppunt is de villa van de koning van Saudi-Arabië, die ook maar meteen een kleine moskee erbij heeft laten bouwen.

In Marbella gaan we weer een stukje wandelen. Eerst lopen we naar het strand en een stukje over de boulevard. Dan slaan we af naar een parkje met verschillende beelden van Dali. Tot slot gaan we nog het oude centrum van Marbella in. Hier merk je helemaal niets meer van het massa toerisme en waan je je weer in een middeleeuws Spaans stadje met nauwe straatjes.

Dan is het helaas alweer tijd om terug te keren naar Malaga. De terugreis gaat gelukkig zonder al teveel oponthoud. We komen als laatste passagiers weer aan boord en even later vaart het schip al weg.

We zijn een half uur later bij het diner, maar dat is geen probleem. Onze obers Luis en Anngita serveren weer een heerlijke combinatie van gerechten. Dit keer houden we het “simpel” met gewoon één hoofdgerecht. We spreken nog even met de Duitse dame aan de tafel naast ons, die vanmiddag met ons mee was naar Marbella. Voor morgen was haar een excursie aangeboden die om 7:15 uur zou vertrekken. Dat is natuurlijk wel erg vroeg… dus had ze afgezegd.

Terug in de hut vinden we de vertrektijd voor onze excursie van morgen in Cadiz. Vertrektijd is 9:45 uur, dus dat is relaxed. Ook deze excursie is weer gewijzigd. We gaan nu een stadwandeling door Cadiz doen, in plaats van een bustochtje langs wat bergdorpjes in de buurt van Cadiz.

Ook ligt er een brief van Costa dat elke passagier aan boord een keer een extra Covid-test moet afnemen. Voor ons wordt dat morgenmiddag. Alles voor de veiligheid, zullen we maar zeggen.

We gaan nog even naar de bar voor een paar drankjes en dan hebben we weer een mooie vakantiedag op ons conto bijgeschreven!

One thought on “Marbella en Puerto Banús

  1. Aafje schreef:

    Het is net of ik erbij was ,mooi verslag

Comments are closed.