Zonnige zeedag

Maandag 8 november 2021

Ondanks dat we een uur korter hebben vannacht, zijn we zonder wekker vrij op tijd wakker. Vandaag een dag op zee. De lucht is geheel wolkeloos dus dat belooft een mooie dag te worden, hoewel dat ook opeens kan veranderen.

Onze cabin stewart Rowell

We ontbijten weer in het restaurant op dek 3 en daarna beginnen we aan onze dek-wandeling. Die moeten we na een kwartier onderbreken want om 10 uur is er een uitleg over de procedure van ontschepen. Hoewel we dat wel weten, willen we toch deze bijeenkomst bijwonen want misschien zijn er dingen anders vanwege Covid-19.

Paula van het restaurant

De ruimte waar de presentatie is, zit ook op dek 5, hetzelfde dek als waarop wij onze rondjes lopen. Dus het is gewoon even afwijken van de route. De Engelse gastheer loopt iets voor ons daar naar binnen en als we binnen komen, vlak voor 10 uur, is er eigenlijk maar 1 persoon die alleen iets wil vragen wat niets met ontschepen te maken heeft. Daarna zijn wij alleen met de gastheer en hebben een gezellig gesprek, in afwachting of er toch nog mensen komen.

Naam weten we even niet, maar dit is een van de schoonmakers die het schip op en top schoon houdt

Dat er niemand komt is niet heel vreemd, want aan “Engelstalige passagiers” zijn er maar ongeveer 30 en grootste deel daarvan is eigenlijk Russisch. De rest zal waarschijnlijk ook het klappen van de zweep wel kennen. Er is inderdaad niets wat echt afwijkt van de procedure, zo geeft hij aan.

We gaan weer naar buiten en lopen de resterende rondjes tot we er weer 8 op hebben zitten en dus onze wandeling van een uur gedaan hebben. Door naar de hut en vandaag hebben wij de zon volop ter beschikking op het balkon. Dus korte broek aan en bakken maar. Er is weinig wind dus de zon voelt aangenaam op de huid. Toch maar even insmeren.

De tijd vliegt en het is lunchtijd. We zijn aan de vroege kant en het is nog heerlijk rustig in het restaurant. Dus de borden zijn snel gevuld en hetzelfde geldt voor de magen. Terug naar Balkon del Sol voor we naar de Spa gaan.

Ook in de spa is het betrekkelijk rustig voor een zeedag. Het is er heerlijk vertoeven in sauna en het bubbelbad op het dek. Oppassen met de zon dus af en toe maar even van positie veranderen. Ondertussen varen we weer door de Straat van Gibraltar. We hebben mooi zicht op zowel de Spaanse als de Marokkaanse kant. En we houden een oogje in het zeil voor dolfijnen, maar die laten zich helaas niet zien. Wel een containerschip met de naam Evergreen erop. Geen idee of het het beruchte schip is van de blokkade in het Suezkanaal want het is wellicht de naam van de rederij.

Nadat we in de hut de badjassen weer verruild hebben voor kleding, gaan we even wat shirts kopen. We slagen daarin allebei, dus de garderobe is weer uitgebreid. We overwegen of we nog naar de Costa-club borrel zullen gaan, maar ook dat kennen we wel en we hebben er eigenlijk niet zoveel zin in. Er is ook nog sprake van dat je ergens een foto kunt laten maken als cadeau. Misschien dat nog doen?

We besluiten inderdaad nog voor de Costa-Club-foto te gaan en begeven ons daarvoor naar dek 3. Het is (nog) niet druk, dus we kunnen ons meteen opstellen voor het green-screen voor de foto. Benieuwd wat ze voor achtergrond er in gaan monteren.

Vanavond is de dresscode Elegant, dus we gaan in pak eten. De enige keer deze cruise. We vroegen ons al af of dat nog zou komen. Vandaag krijgen we van Costa ook een fles wijn aangeboden. We hebben de Rosé besteld en dat blijkt een liter-fles te zijn. Dus even doordrinken.

Onze obers in het restaurant voor diner Luis en Anngita

We hebben ieder een ander hoofdgerecht besteld en hoewel Co zeer tevreden is over zijn hoofdgerecht, bestelt hij, na van Jeroens hoofgerecht geproefd te hebben, ook dat als extraatje. Maar als dat er allemaal in zit, komt Erwin, de manager met nog een extra gerecht, namelijk een heerlijk sappige steak. Omdat het gisteren tegengevallen was. Primeur dus vandaag dat Co voor de eerste keer 3 hoofdgerechten op heeft. Met de toetjes doen we dus maar bescheiden. Ondertussen raakt de fles Rosé toch zonder problemen leeg.

Restaurant manager Erwin Lamera

Nog even met de obers op de foto en dan naar de hut om het verslag af te ronden en de foto’s te kiezen. Morgen vroeg al op excursie dus we gaan niet te laat naar bed, denken we nu.

One thought on “Zonnige zeedag

  1. Aafje schreef:

    Mannen in pak altijd mooi

Comments are closed.