Samos 2010; Maandag 5 juli 2010 / dinsdag 6 juli 2010

 

06072010187_resizeVakantie op Samos Griekenland.
Schiphol, muis, kakkerlak, katten.

Gisteren zijn we tegen 6 uur in de middag op de trein gestapt naar Schiphol. Daar kwamen we tegen 7 uur aan en daarna gingen we naar het terminalhotel in het “niet-schengen” gedeelte om een paar uurtjes te slapen. Dat wil zeggen, we gingen eerst inchecken en daarna nog wat eten.

Na het eten in de terminal namen we nog een ijsje. Tijdens het eten daarvan zagen we een muis rondlopen. Een vrouw naast Co op de bank, zag deze ook en trok haar benen snel op de bank.

In onze hotelkamer bleek een kakkerlak in de kast te zitten. Die hebben wij een riooltrip gegeven via het toilet. Zeker in iemands koffer meegekomen.

Lang slapen zat er niet in. De wekker werd gezet op kwart voor 3. Douchen, checken of we alles hadden en via de aankomsthal weer naar de vertrekhal om de koffers af te geven. Inchecken was al gedaan, zo’n 3 weken voor vertrek via internet. Nou, dat maakt blijkbaar bij ArkeFly niets uit. Het schoot niet echt op, maar uiteindelijk waren we de koffers kwijt en gingen we de paspoort controle voorbij om een ontbijt te nemen in de terminal. Daar liep ook Patricia Paay rond, die later in het verkeerde gedeelte van de D-pier bleek te zitten. Niet erg handig van haar…

We begonnen mooi op tijd met boarden, maar eenmaal in het vliegtuig kregen we te horen dat we nog 40 minuten langer moesten wachten omdat Samos ons om capaciteitsredenen nog niet wilde laten vertrekken.

De vlucht verliep prima. We zaten voorste rij naast een stel dat pas getrouwd was, maar eerlijk gezegd…. het geluk zag je er niet aan af. De aangeboden champagne bleef dicht.

Prima landing op Samos en toen we de koffers hadden, stond er een dame voor ons klaar om de auto te overhandigen. Dat gaat daar nog erg primitief. We kregen te horen dat we de auto op de volgende wijze weer moesten inleveren: ongeveer op dezelfde plek parkeren, sleutel onder de vloermat en de auto gewoon los laten staan. Zo had onze voorganger dat blijkbaar ook gedaan.

De tank was zo goed als leeg dus via Nokia maps (gratis hè) uitgekeken naar een tankstation. Nou die prijzen zijn hier aardig opgetrokken sinds de laatste keer dat we in Griekenland waren. Zelfs nu iets duurder dan bij ons in Nederland.

Het hotel Armonia Bay net buiten Kokkari was snel gevonden en het bevalt ons hier tot nu toe prima. We hebben een mooie kamer met een heel mooi uitzicht over de olijfbomen en de baai en er is een fijn zwembad.

Na ons geïnstalleerd te hebben, zijn we gaan lopen naar Kokkari. Dat loop je in ongeveer een half uur naar toe. Het is inmiddels middag en we krijgen alweer trek. In een leuk tentje aan het strand ( de Odyssey Bar) nemen we plaats en bestellen te eten. De zwerfkatten laten zich hier al snel zien en eten graag een hapje mee. Eigenlijk not-done, maar Jeroen kan het niet laten.

Daarna globaal door Kokkari gewandeld en eind van de middag zijn we terug gelopen naar het hotel om te genieten van zon en zwembad. En een klein slaapje vanwege het reeds vele uren wakker zijn.

Voor het diner rijden we met de auto naar Kokkari en op voorspraak van de hotel-eigenaar eten we bij restaurant Thalassa vlakbij het water. We beginnen met tzatziki en delen ook een feta saganaki (de beste is nog steeds die van Zorba de Griek in Hoorn). Onder genot van een glas Samos rosé, eten we de kip-souvlaki en krijgen van het huis een ouzo. We hebben nog wat trek en op advies van de serveerster delen we een baklava. Lekker, maar ook niet zo lekker als die van Turks restaurant Patara (nu: Istanbul) in Hoorn. Tja, waarom gaan we nog op vakantie????? O ja, voor zon, rust en de mooie omgeving.vliegenvoetbal_resize

Ondertussen worden steeds meer Nederlanders zichtbaar in Kokkari vanwege hun oranje shirt. Straks de halve finale voetbal.

Goed begin van de vakantie (of Nederland nou wint of verliest!) Wat zullen we straks slapen.

Foto: vliegen en voetbal.