Pythagorion en water in de regenton

P1050587_resizeDonderdag 28 mei 2015

Als we wakker beginnen te worden, merken we op dat de koelkast heel anders afslaat dan normaal. Het gedoofde standby-lampje van de tv verraadt dat de stroom is uitgevallen. We staan op en Jeroen gaat douchen. Als Co daarna onder de douche gaat, is de waterdruk enorm gedaald en hij slaagt er nog net in om de shampoo uit zijn haar te spoelen. Gelukkig gaat niet veel later de stroom weer aan.

Voor vandaag is wederom slecht weer voorspeld. Ach, we gaan het wel zien. Eerst maar eens ontbijten. Vandaag kunnen we wel buiten zitten en twee katjes zoeken ons op voor de kattensnoepjes. Eentje loopt een beetje mank en noemen we daarom maar Limpy.

DSCF7958_resizeNa het ontbijt gaan we eerst even lekker op ons terras zitten. Het is voorlopig nog prima weer. Lekker zonnetje en prima temperatuur. Krantje downloaden en lekker up to date de krant lezen. Tegen het einde van de ochtend stappen we in de auto en rijden naar Pythagorion. We nemen even de tijd op die we nodig hebben om daar te komen, zodat we weten hoe laat we aanstaande maandag moeten vertrekken om op tijd bij de boot naar Patmos te kunnen zijn.

We parkeren de auto en lopen naar de haven. Het is ongeveer 40 minuten van hotel naar de boot. Vervolgens lopen we wat langs het water, o.a. naar het standbeeld van Pythagoras. Daarna gaan we naar het kantoortje van de auto-verhuurmaatschappij om te melden dat de airco in de auto niet werkt. De dame vraagt ons de auto voor te rijden zodat zij het probleem kan verhelpen. Dat is even heel kort samengevat want ze houdt wel van een babbeltje.

We zetten de auto voor en gaan zelf wat eten aan het water van de haven. We nemen daar een paar pita gyros, maar die zijn niet zo smakelijk als we eerder eens gehad hebben. Jammer, maar we kunnen er weer even tegen.

DSCF7955_resizeWe halen de autosleutel op en lopen naar de auto om nog een ritje te maken naar een plek waar vroeger zout gewonnen werd en verder naar Psilli Ammos, waar een strandje is met zand i.p.v. stenen. De parkeerplaats daar is echter vol en voor een andere parkeerplaats moet je betalen. Omdat we niet van plan waren er lang te blijven, besluiten we verder te gaan rijden.

Even na drie uur zijn we bij ons hotel terug. Daar gaan we nog even lekker op ons terras zitten en even later ook bij het zwembad. Ondanks dat het water er nog erg donker uit ziet door het saharazand, is er goed in te zwemmen.

Dan begint het te regenen en trekken we ons weer terug op ons terras wat deels overkapt is. Het gaat steeds harder regenen en we vragen ons af wanneer te gaan eten. We wachten het niet te lang af, maar pakken de paraplus om te gaan. We stappen in de auto, flits, 1, 2, 3, 4 en een enorme klap volgt. Opnieuw onweer dus.

P1050602_resizeAls we met de auto in Kokkari aankomen zien we dat grote delen van de parkeerplaatsen flink onder water staan. Uiteindelijk vinden we een plek waar we redelijk kunnen staan. We lopen het plaatsje in en komen bij het restaurant Stathis, waar we ook de eerste dag gegeten hebben. We zijn de eerste klanten en worden vriendelijk ontvangen.

Na een geslaagde maaltijd gaan we weer naar ons hotel. Het is donker en plassen zijn moeilijk te zien. Maar we komen goed bij de auto en Jeroen rijdt voorzichtig naar het hotel. Op de weg liggen stenen en het regenwater stroomt soms stevig over de weg heen.

Vanaf morgen moet het weer beter worden, maar zoals gezegd: we hebben tot nu toe alleen deze avond last gehad van slecht weer.

2 thoughts on “Pythagorion en water in de regenton

  1. Bert schreef:

    Het is weer leuk om jullie verslag van Samos te lezen! Diverse dingen zijn weer heel herkenbaar.

  2. Henk en Edwin schreef:

    Wie heeft dat nou, Vuurwerk rond zijn verjaardag zo wordt het een flitsend aandenken. Van Harte en geniet nog meer. XXX

Comments are closed.