Vathi

20150529_132122_resizeVrijdag 29 mei 2015

Vanmorgen hebben we opnieuw een afspraak met de autoverhuur maatschappij. Gistermiddag siste de zojuist bijgevulde airco namelijk langzaam leeg op de weg terug naar Kokkari… Na een telefoontje werd de afspraak gemaakt om vanmorgen om 8:45 uur de auto om te ruilen voor een ander exemplaar. En inderdaad zijn we net zo’n beetje klaar met het ontbijt als de Nederlandse dame van de autoverhuur binnen komt lopen. We hebben een ander geel autootje gekregen van hetzelfde type.

Het is nog een beetje bewolkt na de regenachtige nacht, dus gaan we eerst even de digitale krant lezen op ons balkon. Later zien we dat het weer opknapt in Samos stad (ook wel: Vathi) en we besluiten daarheen te rijden om wat te gaan shoppen. Vooral een nieuwe kattenknuffel staat op ons lijstje.

DSCF7977_resizeBij het wegrijden in de “nieuwe” auto valt ons meteen op dat er nauwelijks lucht uit de ventilatie openingen komt, zelfs niet op de maximale stand. En bij het inschakelen van de airco gebeurt er… niets…! Bij aankomst in Samos stad gaan bovendien twee waarschuwingslampjes branden, dus het vertrouwen in dit eveneens oude autootje is direct weg. We bellen weer op en krijgen te horen dat er geen andere auto’s beschikbaar zijn. Daar nemen we natuurlijk geen genoegen mee. We zijn nu wel een beetje klaar met deze autoverhuur en bellen daarom onze tussenpersoon Sunny Cars. Deze gaan bellen met de maatschappij en even later krijgen we te horen dat we in Samos stad (waar we dus toevallig zijn) een uurtje later een andere auto kunnen ophalen. Dat wordt dan nummer 3. Ondertussen shoppen we wat en nemen een broodje op het centrale plein. Zonder problemen krijgen we een andere auto, dit keer een veel nieuwere Daihatsu Sirion, en – hoera! – de airco werkt!

DSCF7979_resizeWe parkeren de auto weer en lopen van daaruit naar een speelgoedwinkel, waar we naar toe werden verwezen. Ze hebben wel wat knuffels, maar geen katjes. Dus wordt het dan maar een leuk beertje. We lopen weer terug naar het centrum. Bezienswaardigheden zoals het museum hebben we 5 jaar geleden al bezocht en slaan we nu maar over. We shoppen nog wat verder en komen onverwacht nog een leuke kattenknuffel tegen. Missie geslaagd, dus! De winkels hier in Vathi gaan ’s middags dicht, dus om 14:30 uur nemen we tot besluit een ijsje en houden het dan voor gezien.

DSCF7981_resizeTerug bij het hotel zijn er toch weer donkere wolken gekomen en druppelt het een beetje. We relaxen en lezen daarom wat onder de overkapping van ons balkon. Dat is dan weer het voordeel van deze kamer.

Voor het diner gaan we weer naar Kokkari. Er steekt een stevig windje op, wat een goed voorteken is voor heldere luchten morgen. De golfslag in de baai zorgt hier en daar voor flink opspattend water. We eten bij Zakore, een nieuw restaurant op een oude plek. Vijf jaar geleden zat hier nog Thalassa, waar we twee keer gegeten hadden. Drie jaar lang stond de plek leeg en nu heeft de zoon van restaurant Dyonisos het opnieuw geopend onder de naam Zakore. Het vlees komt van de lokale slager en smaakt prima. Co neemt de giant steak en Jeroen de kleftiko van lam. Qua toetjes is er niet veel keus en nemen we allebei de Griekse yoghurt met honing en voor Jeroen nog vruchten erbij. Als afsluitertje krijgen we een klein glaasje zoete Samos wijn van het huis. Lekker!DSCF7988_resize

2 thoughts on “Vathi

 1. Ed en Willem schreef:

  Hallo mannen, waar is de laatste foto genomen. Toch niet in Kokkari. Voor ons onbekend. Wij hebben voor september een optie genomen op Rhodos. Nog nooit geweest. Groter en meer toerisme dan Samos maar dat heeft ook wel weer eens wat.
  Groet.

  1. Jeroen en Co schreef:

   Beste Ed en Willem,
   De laatste foto is ook in Samos (stad) gemaakt. Dus inderdaad niet in Kokkari.
   Op Rhodos zijn wij nooit geweest, maar zal vast ook heel mooi zijn.

   Groeten
   Jeroen en Co

Comments are closed.